Fazuľová polievka predstavuje klasické slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje na základe fazule. Ak plánujete využiť fazuľu z konzervy, môžete postupovať takto:
Suroviny:
- 2 plechovky fazule (400 g), dobre odkvapkanej a umytej
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, drobno nasekané
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej papriky sladkej
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletej kapusty
- 1/2 lyžičky mletej majoránky
- 1/2 lyžičky sušenej šalvie
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 1 liter vývaru (zeleninového alebo hovädzieho)
- olej na smaženie
- kyslá smotana a čerstvá petržlenová vňať
Fazuľová polievka s konzervovanou fazuľou
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a osmahnite cibuľu do zlatista.
- Pridajte cesnak a smažte ešte niekoľko minút.
- Pridajte paradajkový pretlak a miešajte, kým nevznikne hladká zmes.
- Pridajte mletú sladkú papriku, rascu, mletú kapustu, majoránku a šalviu. Miešajte 1-2 minúty, aby sa všetky prísady spojili s pastou.
- Do hrnca nalejte vývar a pridajte fazuľu z konzervy.
- Premiešajte a nechajte polievku pomaly variť asi 15-20 minút, aby sa chute prepojili.
- Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
- Polievku servírujte s lyžičkou kyslej smotany a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Verím, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej fazuľovej polievky z konzervy!
2) Fazuľová polievka z fazule a konzervy
Fazuľová polievka je výborné jedlo, ktoré ponúka skvelú kombináciu chutí a nutričných hodnôt. Jej výhodou je, že ju môžete pripraviť rýchlo a jednoducho, obzvlášť ak použijete konzervovanú fazuľu. Tento recept vám poskytne detailný návod, aby ste si mohli vychutnať teplú a sytú polievku.
Ingrediencie na polievku
Na výrobu fazuľovej polievky potrebujete:
- 2 konzervy fazule (najlepšie červenej alebo bielej)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 cibuľu, nakrájanú na drobno
- 2 mrkvy, narezané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
- 1 lyžicu olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na ozdobenie
Postup výroby fazuľovej polievky
1. Najskôr si pripravte všetky prísady. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte ju do zlatista.
2. Potom pridajte nakrájanú mrkvu a cesnak a smažte ďalších 5 minút.
3. Následne pridajte konzervovanú fazuľu vrátane nálevu a zalejte zeleninovým vývarom. Dobre zamiešajte a nechajte polievku variť na strednom ohni približne 15 minút.
4. Po uplynutí času ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ, korenie a iné koreniny podľa vašich preferencií.
5. Na záver polievku servírujte horúcu, posypanú čerstvým petržlenom. Môžete k nej podávať aj chlieb na namáčanie.
Príprava fazuľovej polievky z konzervy je jednoduchá a predstavuje dobrú alternatívu k tradičným receptom. Užite si jej vynikajúcu chuť!