Ak chcete pridať francúzskou polievku do vášho jadla inspirovaného Karpáťmi, môžete vyskúšať Carpathia Francúzsku cibuľovú polievku. Tu je recept:
Zložky:
- 4 veľké cibule, nakrájané na tenké krúžky
- 4 lyžice masla
- 4 lyžice múky
- 6 šálky hovädzej vývaru
- 1 šálka bieleho vína
- 1 bageta, nakrájaná na plátky
- 2 šálky strúhaného syra Gruyère
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Francúzska polievka carpathia
Postup:
- V hrnci na stredne vysokom ohni rozpustite maslo. Pridajte cibuľu a dusíme ju, kým sa nezjemní, asi 15 minút.
- Pridajte múku a miešajte, kým sa cibuľa nenapchá.
- Pomaly prilejte hovädzí vývar a víno. Nechajte zmes vrieť asi 20 minút.
- Predhrejte rúru na 180 ° C.
- Plátky bagety opečte v rúre, kým nebudú krehké.
- Do každej polievkovej misky nalejte polievku. Na vrch posypte štipkou strúhaného syra Gruyère.
- Vložte misy na plech a pečte v rúre, kým sa syr neroztopí a nezískava zlatohnedú farbu, asi 10 minút.
- Podávajte polievku s opečenými plátkami bagety.
Dúfam, že vám táto verzia francúzskej polievky carpathia chutí! Dobrú chuť!