Fazuľové struky s bravčovým plieckom

Ak máte chuť na výborné jedlo, mám pre vás recept na fazuľové struky s bravčovým plieckom. Tu je, ako pripraviť túto chutnú kombináciu:

Potrebujete:

  • 500 g fazuľových strukov
  • 500 g bravčového pliecka
  • 1 cibuľu, nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie
  • voda

 

Fazuľové struky s bravčovým plieckom

Postup:

  1. Fazuľové struky nasiaknite do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc.
  2. V hrnci si zohrejte olej a opražte na ňom cibuľu spolu s cesnakom, až kým nezhnednú.
  3. Pridajte mletú sladkú papriku a paradajkový pretlak a dobre premiešajte.
  4. Bravčové pliecko nakrájajte na menšie kúsky a pridajte ich do hrnca. Opražte ich zo všetkých strán, až kým nezmenia farbu.
  5. Pridajte fazuľové struky spolu s trochou vody. Zakryte hrniec a nechajte všetko spolu variť na miernom ohni približne hodinu, alebo kým sa fazuľové struky aj bravčové pliecko dobre neuvaria do mäkka. Pravidelne premiešajte a pridávajte vodu podľa potreby.
  6. Po uvarení ochutnajte a prípadne pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Podávajte čerstvo uvarené fazuľové struky s bravčovým plieckom s chlebom alebo prílohou podľa vlastnej chuti.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto tradičnej slovenskej pochúťke!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového pliecku
  • 400 g čerstvých fazuľových strukov
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné zemiaky
  • 200 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    • Fazuľové struky umyte a odrezajte konce. Ak sú struky veľmi dlhé, môžete ich narezať na menšie kusy.
    • Bravčové plieckom nakrájajte na kocky.
    • Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak na plátky.
    • Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Opekanie mäsa:

    • V hlbokom hrnci alebo panvici rozohrejte olivový olej.
    • Pridajte nakrájané bravčové pliecko a opečte z každej strany, až kým nebude zlatohnedé.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ďalších 3-4 minúty, až cibuľa zmäkne.
  3. Pridanie zeleniny:

    • Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky a fazuľové struky. Premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  4. Podlievanie:

    • Zalejte všetko vývarom a pridajte sušenú majoránku. Osolte a okoreňte podľa chuti.
    • Priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte na miernom ohni variť približne 30-40 minút, alebo kým nie je mäso a zelenina mäkká.
  5. Servírovanie:

    • Hotový pokrm podávajte horúci, posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou, ak máte radi.

Tento jedinečný recept na fazuľové struky s bravčovým plieckom je chutný a sýtý a skvele sa hodí na obed alebo večeru. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Fazuľové struky s bravčovým plieckom sú tradičná slovenská pochúťka a ja sa už neviem dočkať, kedy to vyskúšam. Určite to pripravím na rodinnej oslave, všetci budú nadšení!

  2. PaniKucharka píše:

    Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Mám rada jedlá s fazuľovými strukmi a bravčovým mäsom. Ďakujem za podrobný postup. Určite ho vyskúšam a teším sa na tú výbornú chuť, ktorú určite má!

  3. MilošHrac píše:

    Tento recept je presne to, čo som potreboval! Milujem variť a fazuľové struky sú moja obľúbená zelenina. Znie to jednoducho a chutne, určite sa pustím do prípravy hneď zajtra. Dík za tip!

  4. LáskyplnáDuchovná píše:

    Recept je naozaj fantastický! Fazuľové struky s bravčovým plieckom sú pre mňa symbolom domácej kuchyne. Vždy si pri varení spomeniem na svoju babičku. Rada ho pripravím aj svojim deťom, aby si užili túto tradíciu.

  5. SvetlankaSrdiečko píše:

    To vyzerá tak chutne! Fazuľové struky som nikdy neskúsila takto pripraviť, ale tvoj recept ma inšpiroval. Určite sa do toho pustím cez víkend a verím, že všetkým bude chutiť. Ďakujem za skvelý nápad!

  6. JožoZábavný píše:

    Jéj, fazuľové struky s bravčovým plieckom? To je bomba! Mám rád jedlá z našich tradícií a tento recept je presne to pravé orechové! Určite ho pridám do svojho zoznamu obľúbených jedál. Super tip!

  7. KreatívnaLena píše:

    Skvelý recept! Fazuľové struky mám veľmi rada a nikdy som ich neskúsila so šunkou. Tvoja príprava vyzerá jednoducho úžasne. Už teraz cítim tú vôňu pri varení! Teším sa na výsledok!

  8. _Mika_34 píše:

    ‘Tento recept je parádny! Milujem variť tradičné slovenské jedlá pre svoju rodinu a fazuľové struky sú u nás vždy hitom. S takýmto jednoduchým návodom to zvládnem bez problémov!’

  9. __Petrík__ píše:

    ‘Znie to super chutne! Už dlho som hľadala nový spôsob ako pripraviť fazuľové struky a toto vyzerá ako dokonalý recept pre môj obed. Naozaj sa teším na výnimočný zážitok!’

  10. #SrdceVariace# píše:

    ‘Vynikajúci recept! Veľa šťastia pri varení fazuľových strukov s bravčovým plieckom – určite si pochutnáte ako rodina pri spoločnom stole.’

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *