Pokiaľ máte chuť na vynikajúce jedlo, mám pre vás návod na prípravu fazuľových strukov s bravčovým plieckom. Tu je, ako získať túto lahodnú kombináciu:
Potrebujete:
- 500 g fazuľových strukov
- 500 g bravčového pliecka
- 1 cibuľu, nasekanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
- olej na opraženie
- voda
Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Postup:
- Fazuľové struky namočte do vody na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
- V hrnci zahrejte olej a na ňom opražte cibuľu spolu s cesnakom, kým neztmavnú.
- Pridajte mletú sladkú papriku a paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte.
- Bravčové pliecko nakrájajte na menšie kusy a vložte do hrnca. Opečte zo všetkých strán, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu.
- Pridajte fazuľové struky s troškou vody. Zakryte hrniec a varte na miernom ohni asi hodinu, alebo kým budú fazuľové struky aj bravčové pliecko dostatočne mäkké. Občas dobre premiešajte a podľa potreby pridávajte vodu.
- Po uvarení ochutnajte a ak je potrebné, doplňte soľ a čierne korenie podľa preferencií.
- Podávajte teplé fazuľové struky s bravčovým plieckom s chlebom alebo prílohou podľa vlastného výberu.
Dúfam, že si vychutnáte túto tradičnú slovenskú delikatesu!
2) Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Ingrediencie:
- 500 g bravčového pliecka
- 400 g čerstvých fazuľových strukov
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 stredné zemiaky
- 200 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušenej majoránky
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (podľa chuti)
Postup:
-
Príprava ingrediencií:
- Fazuľové struky dôkladne umyte a odstráňte konce. Ak sú struky príliš dlhé, môžete ich zrezať na menšie kúsky.
- Bravčové pliecko nakrájajte na kocky.
- Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak na tenké plátky.
- Olúpte zemiaky a rozkrájajte ich na kocky.
-
Opekanie mäsa:
- V hlbokom hrnci alebo panvici rozohrejte olivový olej.
- Pridajte nakrájané bravčové pliecko a opražte ho z každej strany, až kým nebude zlatisto-hnedé.
- Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte ďalších 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
-
Pridanie zeleniny:
- Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky a fazuľové struky. Miešame tak, aby každá ingrediencia absorbovala ostatné.
-
Podlievanie:
- Zalievajte vývarom a pridajte suchej majoránku. Teraz to osolíme a dáme aj čierne mleté. Kto chce môže aj pretlačený cesnak.
- Privedte k varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie je mäso a zelenina mäkké.
-
Podávanie:
- Hotový pokrm podávajte horúci, posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou, ak máte záujem.
Tento originálny recept na fazuľové struky s bravčovým plieckom je vynikajúci a sýty, skvele sa hodí na obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť!
Tento recept vyzerá naozaj skvele! Fazuľové struky s bravčovým plieckom sú tradičná slovenská pochúťka a ja sa už neviem dočkať, kedy to vyskúšam. Určite to pripravím na rodinnej oslave, všetci budú nadšení!
Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Mám rada jedlá s fazuľovými strukmi a bravčovým mäsom. Ďakujem za podrobný postup. Určite ho vyskúšam a teším sa na tú výbornú chuť, ktorú určite má!
Tento recept je presne to, čo som potreboval! Milujem variť a fazuľové struky sú moja obľúbená zelenina. Znie to jednoducho a chutne, určite sa pustím do prípravy hneď zajtra. Dík za tip!
Recept je naozaj fantastický! Fazuľové struky s bravčovým plieckom sú pre mňa symbolom domácej kuchyne. Vždy si pri varení spomeniem na svoju babičku. Rada ho pripravím aj svojim deťom, aby si užili túto tradíciu.
To vyzerá tak chutne! Fazuľové struky som nikdy neskúsila takto pripraviť, ale tvoj recept ma inšpiroval. Určite sa do toho pustím cez víkend a verím, že všetkým bude chutiť. Ďakujem za skvelý nápad!
Jéj, fazuľové struky s bravčovým plieckom? To je bomba! Mám rád jedlá z našich tradícií a tento recept je presne to pravé orechové! Určite ho pridám do svojho zoznamu obľúbených jedál. Super tip!
Skvelý recept! Fazuľové struky mám veľmi rada a nikdy som ich neskúsila so šunkou. Tvoja príprava vyzerá jednoducho úžasne. Už teraz cítim tú vôňu pri varení! Teším sa na výsledok!
‚Tento recept je parádny! Milujem variť tradičné slovenské jedlá pre svoju rodinu a fazuľové struky sú u nás vždy hitom. S takýmto jednoduchým návodom to zvládnem bez problémov!‘
‚Znie to super chutne! Už dlho som hľadala nový spôsob ako pripraviť fazuľové struky a toto vyzerá ako dokonalý recept pre môj obed. Naozaj sa teším na výnimočný zážitok!‘
‚Vynikajúci recept! Veľa šťastia pri varení fazuľových strukov s bravčovým plieckom – určite si pochutnáte ako rodina pri spoločnom stole.‘