Fazuľové struky s bravčovým plieckom

Pokiaľ máte chuť na vynikajúce jedlo, mám pre vás návod na prípravu fazuľových strukov s bravčovým plieckom. Tu je, ako získať túto lahodnú kombináciu:

Potrebujete:

  • 500 g fazuľových strukov
  • 500 g bravčového pliecka
  • 1 cibuľu, nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
  • olej na opraženie
  • voda

 

Fazuľové struky s bravčovým plieckom

Postup:

  1. Fazuľové struky namočte do vody na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
  2. V hrnci zahrejte olej a na ňom opražte cibuľu spolu s cesnakom, kým neztmavnú.
  3. Pridajte mletú sladkú papriku a paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte.
  4. Bravčové pliecko nakrájajte na menšie kusy a vložte do hrnca. Opečte zo všetkých strán, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu.
  5. Pridajte fazuľové struky s troškou vody. Zakryte hrniec a varte na miernom ohni asi hodinu, alebo kým budú fazuľové struky aj bravčové pliecko dostatočne mäkké. Občas dobre premiešajte a podľa potreby pridávajte vodu.
  6. Po uvarení ochutnajte a ak je potrebné, doplňte soľ a čierne korenie podľa preferencií.
  7. Podávajte teplé fazuľové struky s bravčovým plieckom s chlebom alebo prílohou podľa vlastného výberu.

Dúfam, že si vychutnáte túto tradičnú slovenskú delikatesu!

 

Fazuľové struky s bravčovým plieckom - 2

2) Fazuľové struky s bravčovým plieckom

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového pliecka
  • 400 g čerstvých fazuľových strukov
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné zemiaky
  • 200 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    Penne s cuketou a ricottou

    Penne s cuketou a ricottou

    Čítať viac »

    • Fazuľové struky dôkladne umyte a odstráňte konce. Ak sú struky príliš dlhé, môžete ich zrezať na menšie kúsky.
    • Bravčové pliecko nakrájajte na kocky.
    • Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak na tenké plátky.
    • Olúpte zemiaky a rozkrájajte ich na kocky.
  2. Opekanie mäsa:

    • V hlbokom hrnci alebo panvici rozohrejte olivový olej.
    • Pridajte nakrájané bravčové pliecko a opražte ho z každej strany, až kým nebude zlatisto-hnedé.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte ďalších 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridanie zeleniny:

    • Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky a fazuľové struky. Miešame tak, aby každá ingrediencia absorbovala ostatné.
  4. Podlievanie:

    • Zalievajte vývarom a pridajte suchej majoránku. Teraz to osolíme a dáme aj čierne mleté. Kto chce môže aj pretlačený cesnak.
    • Privedte k varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie je mäso a zelenina mäkké.
  5. Podávanie:

    • Hotový pokrm podávajte horúci, posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou, ak máte záujem.

Tento originálny recept na fazuľové struky s bravčovým plieckom je vynikajúci a sýty, skvele sa hodí na obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Fazuľové struky s bravčovým plieckom sú tradičná slovenská pochúťka a ja sa už neviem dočkať, kedy to vyskúšam. Určite to pripravím na rodinnej oslave, všetci budú nadšení!

  2. PaniKucharka píše:

    Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Mám rada jedlá s fazuľovými strukmi a bravčovým mäsom. Ďakujem za podrobný postup. Určite ho vyskúšam a teším sa na tú výbornú chuť, ktorú určite má!

  3. MilošHrac píše:

    Tento recept je presne to, čo som potreboval! Milujem variť a fazuľové struky sú moja obľúbená zelenina. Znie to jednoducho a chutne, určite sa pustím do prípravy hneď zajtra. Dík za tip!

  4. LáskyplnáDuchovná píše:

    Recept je naozaj fantastický! Fazuľové struky s bravčovým plieckom sú pre mňa symbolom domácej kuchyne. Vždy si pri varení spomeniem na svoju babičku. Rada ho pripravím aj svojim deťom, aby si užili túto tradíciu.

  5. SvetlankaSrdiečko píše:

    To vyzerá tak chutne! Fazuľové struky som nikdy neskúsila takto pripraviť, ale tvoj recept ma inšpiroval. Určite sa do toho pustím cez víkend a verím, že všetkým bude chutiť. Ďakujem za skvelý nápad!

  6. JožoZábavný píše:

    Jéj, fazuľové struky s bravčovým plieckom? To je bomba! Mám rád jedlá z našich tradícií a tento recept je presne to pravé orechové! Určite ho pridám do svojho zoznamu obľúbených jedál. Super tip!

  7. KreatívnaLena píše:

    Skvelý recept! Fazuľové struky mám veľmi rada a nikdy som ich neskúsila so šunkou. Tvoja príprava vyzerá jednoducho úžasne. Už teraz cítim tú vôňu pri varení! Teším sa na výsledok!

  8. _Mika_34 píše:

    ‚Tento recept je parádny! Milujem variť tradičné slovenské jedlá pre svoju rodinu a fazuľové struky sú u nás vždy hitom. S takýmto jednoduchým návodom to zvládnem bez problémov!‘

  9. __Petrík__ píše:

    ‚Znie to super chutne! Už dlho som hľadala nový spôsob ako pripraviť fazuľové struky a toto vyzerá ako dokonalý recept pre môj obed. Naozaj sa teším na výnimočný zážitok!‘

  10. #SrdceVariace# píše:

    ‚Vynikajúci recept! Veľa šťastia pri varení fazuľových strukov s bravčovým plieckom – určite si pochutnáte ako rodina pri spoločnom stole.‘