Francúzska zeleninová polievka

Ak máte záujem o recept na francúzsku vegetariánsku polievku, tu je jednoduchý návod pre vás:

Potrebujete:
– 2 cibuľky, nasekané na jemné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
– 2 mrkvy, pokrájané na malé kocky
– 2 zemiaky, nakrájané na drobné kusy
– 1 zelená paprika, nakrájaná na drobné časti
– 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 bobkový list
– 1 čajová lyžička sušených byliniek (napr. tymian, rozmarín, oregano)
– soľ a korenie podľa preferencie
– olivový olej

 

Francúzska vegetariánska polievka

Pokyny:

1. Na panvici zahrejte olivový olej a vložte nasekanú cibuľu. Opekajte ju na strednej teplote, kým nezmäkne a získate zlatistý odtieň.

2. Pridajte cesnak a zeleninu (mrkvu, zemiaky, papriku a paradajku). Opečte ich spolu približne 5 minút, kým sa mierne nezmäknú.

3. Následne pridajte zeleninový vývar, bobkový list a sušené bylinky. Zapnite na stredný oheň a varte polievku asi 20 – 25 minút, až kým zelenina nie je úplne mäkká.

Paradajková polievka s parmezánom

Paradajková polievka s parmezánom

Čítať viac »

4. Ak preferujete jemnejšiu konzistenciu, použite mixér na rozmixovanie polievky. Postupne vkladajte polievku do mixéra a mixujte, kým nezískate hladkú textúru.

5. Varíme polievku ešte chvíľku na pomalom ohni a dochutíme soľou a korením podľa osobných preferencií.

6. Podávajte teplú a ozdobte čerstvými bylinkami alebo soľou.

Toto je základný recept na francúzsku vegetariánsku polievku, avšak môžete ho upraviť podľa svojich chuťových preferencií pridaním ďalších druhov zeleniny alebo byliniek. Vychutnajte si polievku s čerstvým chlebom a dobrou fľašou vína!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *