Dnes trocah Francúzkej riviery na našom taniery.
Francúzske zemiaky s mletým mäsom
Ak nemáte mleté mäso potom vyskúšajte francúzske zemiaky s klobásou. Ich chuť vás očarí.
Francúzske zemiaky s mletým mäsom sú fantastickým jedlom, ktoré vás určite očarí. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť:
Prísady:
- 4 veľké zemiaky
- 250 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej na pečenie
Postup:
- Zemiaky očistite a uvarte vo vriacej osolenej vode, až kým nebudú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť.
- V panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
- Pridajte cesnak a mleté mäso. Smažte až kým mäso nebude dobre prehnedé.
- Osolte a opepřte mleté mäso podľa chuti.
- Po vychladnutí zemiaky nakrájajte napoly a vydlabte ich stred. Vzniknuté brko zemiakov zmiešajte s mletým mäsom.
- Zmesou naplňte vydlabané zemiaky.
- Vložte naplnené zemiaky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút, kým nebudú zemiaky pekne zlatisté.
Takto pripravené francúzske zemiaky s mletým mäsom sú vynikajúcou voľbou na chutný a sýtny obed alebo večeru. Nezabudnite ich podávať aj s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo mix)
- 1 veľká cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 200 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 150 g strúhaného syra (parmezán, eidam alebo mozzarella)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica oleja
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky alebo oregana (voliteľné)
- Maslo na vymastenie formy
Postup:
-
Príprava zemiakov: Zemiaky ošúpte a uvarte vo vode do mäkka (cca 15-20 minút). Následne ich sceďte a nechajte vychladnúť. Môžete ich potom nakrájať na plátky alebo rovnako rozpučiť.
-
Príprava mäsa: Na panvici rozohrejte olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Opekajte ju do zlatista. Potom pridajte nasekaný cesnak a mleté mäso. Smažte, kým mäso nie je dobre prepečené a uvarené. Ochuťte soľou, čiernym korením a bylinkami, ak používate.
-
Zmiešanie ingrediencií: V miske zmiešajte kyslú smotanu s vajcami a trochou soli. Tento krém natriete na dno a boky vymastenej pekáča.
-
Skladanie vrstiev: Na krém položte vrstvu uvarených zemiakov, potom vrstvu mletého mäsa a opäť vrstvu zemiakov. Opakujte, kým neminiete ingrediencie. Na vrch nakoniec nalejte zvyšok smotanovej zmesi a posypte strúhaným syrom.
-
Pečenie: Rúru predhrejte na 180 °C (350 °F) a pečte francúzske zemiaky dozlatista, približne 30-40 minút.
-
Servírovanie: Francúzske zemiaky nechajte trochu vychladnúť a potom ich podávajte teplé. Môžete ich podávať ako hlavný chod alebo ako prílohu.
Dobrú chuť!
Tento recept na francúzske zemiaky je skvelý! Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Určite vyskúšam pridať aj klobásu, aby som mal variabilitu. Vďaka za super tip, teším sa na varenie!
Wow, francúzske zemiaky vyzerajú úžasne! Vždy hľadám niečo chutné a rýchle na obed a toto je presne ono. Veľmi sa mi páči aj nápad s mletým mäsom. Určite to skúsim doma!
Perfektný recept! Francúzske zemiaky sú moje obľúbené jedlo a váš spôsob ich prípravy ma veľmi inšpiroval. Už sa neviem dočkať, keď ich pripravím pre rodinu. Dúfam, že budú všetkým chutiť!
Musím povedať, že tento recept ma nadchol! Francúzske zemiaky sú vždy vítané na našom stole. Rád experimentujem s rôznymi prísadami a tento recept je ideálny pre moju kreativitu v kuchyni.
Tento recept ma veľmi potešil! Rada varím pre svoju rodinu a francúzske zemiaky sú vždy hitom. Páči sa mi jednoduchosť prípravy a určite vyskúšam aj variantu s klobásou. Ďakujem za inšpiráciu!
Francúzske zemiaky so mletým mäsom? To znie fantasticky! Tieto kombinácie chutí vždy zasiahnu správnu strunu. Som nadšený, že môžem vyskúšať nový recept. Skvelá práca s článkom!
Tento recept je skutočne bezchybne napísaný! Francúzske zemiaky sú jedlo plné chuti a ja mám rád takéto jednoduché pokrmy. Ďakujem za jasný návod, určite ho využijem pri ďalšom varení.
‘Dnes trocah Francúzkej riviery’ znie ako perfektná výhovorka pre dobré jedlo! Tento recept ma nadchol, určite ho skúsim pridať do svojho zoznamu obľúbených jedál na víkend.
‘Dobrú chuť!’ – to je presne to, čo potrebujem pred varením týchto úžasných francúzskych zemiakov! Vaše tipy sú úžasné a ja sa už teším na výsledok v kuchyni.
‘Francúzske zemiaky’ vyzerajú ako perfektná voľba na rodinný obed! Tento recept má všetko, čo mám rád – jednoduchosť a bohatstvo chutí. Určite ho zaradím do svojich obľubených pokrmov!