Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Dnes si vychutnáme trošku francúzskeho pôvabu na našich tanieroch.

Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Ak nemáte k dispozícii mleté mäso, skúste francúzske zemiaky s klobásou. Ich chuť vás určite nadchne.

Francúzske zemiaky s mletým mäsom 🥔 |Marcel Ihnačák | Kuchyňa Lidla

 

Francúzske zemiaky s mletým mäsom sú skvelým jedlom, ktoré vás bezpochyby okúzli. Tu je jednoduchý recept, ako ich zhotoviť:

Prísady:

  • 4 veľké zemiaky
  • 250 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 1 cibuľa, nasekaná jemne
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
  • Olej na smaženie

Postup:

  1. Očistite zemiaky a uvarte ich vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich nechajte vychladnúť.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Opekajte do zlatistej farby.
  3. Pridajte cesnak a mleté mäso. Smažte, kým mäso nie je krásne prepečené.
  4. Ochuťte mleté mäso soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Keď zemiaky vychladnú, prekrojte ich napoly a vydlabte vnútro. Získanú zmes zemiakov premiešajte s mletým mäsom.
  6. Naplňte vydlabané zemiaky touto zmesou.
  7. Položte naplnené zemiaky na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15-20 minút, až kým nezískajú krásnu zlatistú farbu.

Francúzske zemiaky s mletým mäsom, pripravené týmto spôsobom, sú výbornou voľbou na chuťovo bohatý obed alebo večer. Nezabudnite ich doplniť obľúbenými prílohami. Prajeme dobrú chuť!

 

Francúzske zemiaky s mletým mäsom - 2

Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Čítať viac »

2) Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kombinované)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 150 g strúhaného syra (parmezán, eidam alebo mozzarella)
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 lyžica oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky alebo oregana (možnosť voliteľná)
  • Maslo na vymastenie formy

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky ošúpte a varte vo vode do mäkka (asi 15-20 minút). Potom ich sceďte a nechajte vychladnúť. Môžete ich nakrájať na plátky alebo roztlačiť.

  2. Príprava mäsa: Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Opekajte do zlatistej farby. Potom pridajte nasekaný cesnak a mleté mäso. Smažte, kým nie je mäso dôkladne prepečené. Ochuťte soľou, čiernym korením a bylinkami, ak ich používate.

  3. Zmiešanie ingrediencií: V miske zmiešajte kyslú smotanu s vajcami a trochou soli. Túto zmes natrite na dno a boky vymastenej pekáča.

  4. Skladanie vrstiev: Na krém položte vrstvu uvarených zemiakov, potom vrstvu mletého mäsa a opäť vrstvu zemiakov. Tento postup opakujte, až kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Na vrch potom nalejte zvyšok smotanovej zmesi a posypte strúhaným syrom.

  5. Pečenie: Rúru predhrejte na 180 °C (350 °F) a pečte francúzske zemiaky do zlatistej farby približne 30-40 minút.

  6. Servírovanie: Nechajte francúzske zemiaky chvíľu vychladnúť a potom ich podávajte teplé. Môžete ich ponúknuť ako hlavnú plenu alebo ako prílohu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Mila123 píše:

    Tento recept na francúzske zemiaky je skvelý! Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Určite vyskúšam pridať aj klobásu, aby som mal variabilitu. Vďaka za super tip, teším sa na varenie!

  2. JankoHodny píše:

    Wow, francúzske zemiaky vyzerajú úžasne! Vždy hľadám niečo chutné a rýchle na obed a toto je presne ono. Veľmi sa mi páči aj nápad s mletým mäsom. Určite to skúsim doma!

  3. Kvetinka88 píše:

    Perfektný recept! Francúzske zemiaky sú moje obľúbené jedlo a váš spôsob ich prípravy ma veľmi inšpiroval. Už sa neviem dočkať, keď ich pripravím pre rodinu. Dúfam, že budú všetkým chutiť!

  4. PetrikKreativny píše:

    Musím povedať, že tento recept ma nadchol! Francúzske zemiaky sú vždy vítané na našom stole. Rád experimentujem s rôznymi prísadami a tento recept je ideálny pre moju kreativitu v kuchyni.

  5. Srdiecko45 píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Rada varím pre svoju rodinu a francúzske zemiaky sú vždy hitom. Páči sa mi jednoduchosť prípravy a určite vyskúšam aj variantu s klobásou. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. MackoPusik píše:

    Francúzske zemiaky so mletým mäsom? To znie fantasticky! Tieto kombinácie chutí vždy zasiahnu správnu strunu. Som nadšený, že môžem vyskúšať nový recept. Skvelá práca s článkom!

  7. ZelenyListok píše:

    Tento recept je skutočne bezchybne napísaný! Francúzske zemiaky sú jedlo plné chuti a ja mám rád takéto jednoduché pokrmy. Ďakujem za jasný návod, určite ho využijem pri ďalšom varení.

  8. -Lulu- píše:

    ‚Dnes trocah Francúzkej riviery‘ znie ako perfektná výhovorka pre dobré jedlo! Tento recept ma nadchol, určite ho skúsim pridať do svojho zoznamu obľúbených jedál na víkend.

  9. @EmaRadosna píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to je presne to, čo potrebujem pred varením týchto úžasných francúzskych zemiakov! Vaše tipy sú úžasné a ja sa už teším na výsledok v kuchyni.

  10. _Lucky_7_ píše:

    ‚Francúzske zemiaky‘ vyzerajú ako perfektná voľba na rodinný obed! Tento recept má všetko, čo mám rád – jednoduchosť a bohatstvo chutí. Určite ho zaradím do svojich obľubených pokrmov!