Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Dnes trocah Francúzkej riviery na našom taniery.

Francúzske zemiaky s mletým mäsom

Ak nemáte mleté mäso potom vyskúšajte francúzske zemiaky s klobásou. Ich chuť vás očarí.

Francúzske zemiaky s mletým mäsom 🥔 |Marcel Ihnačák | Kuchyňa Lidla

 

Francúzske zemiaky s mletým mäsom sú fantastickým jedlom, ktoré vás určite očarí. Tu je jednoduchý recept, ako si ich pripraviť:

Prísady:

  • 4 veľké zemiaky
  • 250 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na pečenie

Postup:

  1. Zemiaky očistite a uvarte vo vriacej osolenej vode, až kým nebudú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť.
  2. V panvici zohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte cesnak a mleté mäso. Smažte až kým mäso nebude dobre prehnedé.
  4. Osolte a opepřte mleté mäso podľa chuti.
  5. Po vychladnutí zemiaky nakrájajte napoly a vydlabte ich stred. Vzniknuté brko zemiakov zmiešajte s mletým mäsom.
  6. Zmesou naplňte vydlabané zemiaky.
  7. Vložte naplnené zemiaky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich vo vyhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút, kým nebudú zemiaky pekne zlatisté.

Takto pripravené francúzske zemiaky s mletým mäsom sú vynikajúcou voľbou na chutný a sýtny obed alebo večeru. Nezabudnite ich podávať aj s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo mix)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 150 g strúhaného syra (parmezán, eidam alebo mozzarella)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky alebo oregana (voliteľné)
  • Maslo na vymastenie formy

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky ošúpte a uvarte vo vode do mäkka (cca 15-20 minút). Následne ich sceďte a nechajte vychladnúť. Môžete ich potom nakrájať na plátky alebo rovnako rozpučiť.

  2. Príprava mäsa: Na panvici rozohrejte olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Opekajte ju do zlatista. Potom pridajte nasekaný cesnak a mleté mäso. Smažte, kým mäso nie je dobre prepečené a uvarené. Ochuťte soľou, čiernym korením a bylinkami, ak používate.

  3. Zmiešanie ingrediencií: V miske zmiešajte kyslú smotanu s vajcami a trochou soli. Tento krém natriete na dno a boky vymastenej pekáča.

  4. Skladanie vrstiev: Na krém položte vrstvu uvarených zemiakov, potom vrstvu mletého mäsa a opäť vrstvu zemiakov. Opakujte, kým neminiete ingrediencie. Na vrch nakoniec nalejte zvyšok smotanovej zmesi a posypte strúhaným syrom.

  5. Pečenie: Rúru predhrejte na 180 °C (350 °F) a pečte francúzske zemiaky dozlatista, približne 30-40 minút.

  6. Servírovanie: Francúzske zemiaky nechajte trochu vychladnúť a potom ich podávajte teplé. Môžete ich podávať ako hlavný chod alebo ako prílohu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Mila123 píše:

    Tento recept na francúzske zemiaky je skvelý! Mám rád, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Určite vyskúšam pridať aj klobásu, aby som mal variabilitu. Vďaka za super tip, teším sa na varenie!

  2. JankoHodny píše:

    Wow, francúzske zemiaky vyzerajú úžasne! Vždy hľadám niečo chutné a rýchle na obed a toto je presne ono. Veľmi sa mi páči aj nápad s mletým mäsom. Určite to skúsim doma!

  3. Kvetinka88 píše:

    Perfektný recept! Francúzske zemiaky sú moje obľúbené jedlo a váš spôsob ich prípravy ma veľmi inšpiroval. Už sa neviem dočkať, keď ich pripravím pre rodinu. Dúfam, že budú všetkým chutiť!

  4. PetrikKreativny píše:

    Musím povedať, že tento recept ma nadchol! Francúzske zemiaky sú vždy vítané na našom stole. Rád experimentujem s rôznymi prísadami a tento recept je ideálny pre moju kreativitu v kuchyni.

  5. Srdiecko45 píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Rada varím pre svoju rodinu a francúzske zemiaky sú vždy hitom. Páči sa mi jednoduchosť prípravy a určite vyskúšam aj variantu s klobásou. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. MackoPusik píše:

    Francúzske zemiaky so mletým mäsom? To znie fantasticky! Tieto kombinácie chutí vždy zasiahnu správnu strunu. Som nadšený, že môžem vyskúšať nový recept. Skvelá práca s článkom!

  7. ZelenyListok píše:

    Tento recept je skutočne bezchybne napísaný! Francúzske zemiaky sú jedlo plné chuti a ja mám rád takéto jednoduché pokrmy. Ďakujem za jasný návod, určite ho využijem pri ďalšom varení.

  8. -Lulu- píše:

    ‘Dnes trocah Francúzkej riviery’ znie ako perfektná výhovorka pre dobré jedlo! Tento recept ma nadchol, určite ho skúsim pridať do svojho zoznamu obľúbených jedál na víkend.

  9. @EmaRadosna píše:

    ‘Dobrú chuť!’ – to je presne to, čo potrebujem pred varením týchto úžasných francúzskych zemiakov! Vaše tipy sú úžasné a ja sa už teším na výsledok v kuchyni.

  10. _Lucky_7_ píše:

    ‘Francúzske zemiaky’ vyzerajú ako perfektná voľba na rodinný obed! Tento recept má všetko, čo mám rád – jednoduchosť a bohatstvo chutí. Určite ho zaradím do svojich obľubených pokrmov!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *