Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Trocha francúzskej atmosféry vo vašej kuchyni s týmto receptom.

Francúzske zemiaky s užasnou smotanou

Francúzske zemiaky 🧅🥚🥔

Samozrejme! Pripravili sme pre vás recept na Francúzske zemiaky so sladkou smotanou v slovenčine:

Budete potrebovať:

  • 4-5 veľkých hľúz zemiakov
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 1/2 hrnčeka strúhaného syra
  • Soľ a korenie podľa vlastného gusta
  • Čerstvo nasekané bylinky (nepovinné, na dekoráciu)

Príprava:

  1. Predohrejte rúru na 190°C (375°F).
  2. Zemiaky dôkladne umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. V miske spojte smotanu, strúhaný syr, soľ a korenie. Dobre premiešajte, až kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
  4. Vymastite pekáč a na dno rozložit plátky zemiakov. Áno, zalejte časťou smotanovej zmesi. Tento proces opakujte, kým nepoužijete všetky zemiaky a smotanovú zmes.
  5. Pekáč zakryte alobalom a pečte približne 40-45 minút, alebo kým sa zemiaky nezmäknú. Potom odstráňte fóliu a pečte ešte 10-15 minút, alebo kým povrch nezíska zlatohnedý a chrumkavý vzhľad.
  6. Nechajte zemiaky chvíľu vychladnúť. Ozdobte nasekanými čerstvými bylinkami, ak máte záujem.
  7. Francúzske zemiaky s úžasnou smotanou podávajte ako vynikajúcu prílohu k hlavnému jedlu.

Prajem dobrú chuť!

Francúzske zemiaky so sladkou smotanou-2

2) Francúzske zemiaky so sladkou smotanou

Ako je to, ak hľadáte recept na výnimočné jedlo, ktoré sa jednoducho pripravuje a chutí fantasticky, francúzske zemiaky so sladkou smotanou sú ideálnou voľbou. Tento klenot z kuchyne je výborný ako príloha či hlavný chod vo večernom menu.

Potraviny, ktoré budete potrebovať

Na prípravu francúzskych zemiakov so sladkou smotanou si pripravte:

Plnka na roládu

Plnka na roládu

Čítať viac »

  • 1 kg zemiakov
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 cibule
  • 150 g údenej slaniny
  • 150 g syra (najlepšie eidam alebo čedar)
  • soľ, korenie (podľa preferencií)
  • trošku tuku na vymastenie pekáča

 

Postup vykonania

Začnite tým, že si rúru predohrejete na 180°C. Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Následne si nakrájajte cibuľu a slaninu na malé kocky.

V hlbokej panvici rozohrejte trochu tuku a pridajte cibuľu so slaninou. Smažte ich, až kým cibuľa nezmäkne a slanina nezíska zlatistý odtieň. Potom do panvice pridajte zemiaky a krátko ich poduste.

V miske zmiešajte smotanu na šľahanie so soľou a korením. Potom celú zmes nalejte na zemiaky a dôkladne premiešajte, aby boli zemiaky dobre pokryté.

Takto pripravené francúzske zemiaky preneste do vopred pripraveného pekáča. Na vrch posypte nastrúhaným syrom a pečte v rúre asi 45 minút, alebo kým zemiaky nebudú mäkké a jejich povrch zlatistý.

Servírujte teplé a vychutnajte si túto skvelú pochúťku.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Gabriela Malikova píše:

    Vynikajúci recept! Jednoduchý a chutný!

  2. Anezka88 píše:

    Tieto zemiaky sú neskutočné, skúsila som ich a boli fantastické!

  3. Lenka Sedliak píše:

    Určite vyskúšam tento recept, vyzerá to veľmi chutne.

  4. Ignac Dacej píše:

    Ďakujem za super inšpiráciu. Tento recept sa určite pokúsim uvariť.

  5. Molnarova Olympia píše:

    Skvelý postup prípravy, ďakujem za tipy!