Halászlé, známy aj ako rybacia polievka, je tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z rýb, paprík a iných prísad. Tu je recept na túto chutnú polievku:
Potrebujete:
– 500 g rýb (napr. sumec, ďatelina, karas)
– 2 veľké cibule
– 3 lyžice oleja
– 2 lyžice mletej sladkej papriky
– 1 lyžičku mletej červenej papriky
– mleté čierne korenie podľa chuti
– soľ podľa chuti
– 1 liter vody
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 citrón
– 1 vrchovatú lyžicu múky
– 2 lyžice tradičnej slovenskej sladkej smotany
– 2 lyžice jemnej múky
Galászlé: rybacia polievka
Postup:
1. Rýby poriadne očistíme, aj šupky, a nakrájame na menšie kusy. Časti rýb, ako hlavy a chvosty, môžeme použiť na prípravu rybieho vývaru. Rýby dáme do veľkej hrnca.
2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké pásiky. V panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu do zlatista.
3. Do hrnca s rýbami pridáme orestovanú cibuľu, mletú sladkú papriku, mletú červenú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame.
4. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme hrubú múku. Múku opražíme do svetlohneda a potom ju pridáme do hrnca s rýbami a cibuľou. Všetko dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
5. Pridáme vodu a necháme polievku variť asi 30 minút, kým sa rýby nerozpadnú.
6. Medzitým ošúpeme cesnak a jemne nasekáme. Citrón si nakrájame na polovice.
7. Po 30 minútach varenia pridáme do polievky nasekaný cesnak a vymačkáme do nej šťavu z polovice citróna. Potom pridáme aj sladkú smotanu. Všetko dobre premiešame.
8. Polievku varíme ešte 10-15 minút, kým sa všetky chute dokonale spoja. Podávame ju s chlebom.
Takto pripravená halászlé, rybacia polievka, je vynikajúca a výborná na zohriatie v chladných zimných dňoch. Dobrú chuť!
Halászlé je naozaj skvelé jedlo! Milujem, ako sa všetky chute spoja a vytvoria takú lahodnú polievku. Tento recept vyzerá jednoducho a určite ho vyskúšam. Ďakujem za tip!
Wow, halászlé znie fantasticky! Rybacia polievka je moja obľúbená. Mám rád, keď je plná chuti a voňavá. Určite sa pustím do varenia podľa tohto receptu. Dík za inšpiráciu!
Tento recept na halászlé vyzerá úžasne! Je to tradičné slovenské jedlo, ktoré vždy poteší. Cítim už tú vôňu a chuť! Určite vyskúšam pridať aj vlastné koreniny.
Halászlé je moja srdcovka! Tento recept je presne to, čo potrebujem na zimné večery. Tak chutná a jednoduchá príprava! Teším sa, že sa s rodinou podelíme o túto pochúťku.
Jéj, halászlé je super voľba pre studené dni! Mám veľmi rada rybie polievky a tento recept ma očaril. Určite ho vyskúšam a dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!
Halászlé je naozaj skvelé jedlo! Rybacia polievka má svoj jedinečný šarm a chuť. Keď ju pripravujem, cítim sa ako skutočný kuchár. Odporúčam pridať aj trochu viac citrónu, dodá to výnimočnosť. Yum!
Tento recept na halászlé ma nadchol! Milujem rybaciu polievku a tento spôsob prípravy je úžasný. Cibuľa a papriky dodávajú polievke nádhernú chuť. Určite to vyskúšam počas víkendu s rodinou!
Wow, halászlé vyzerá veľmi lákavo! Rybacia polievka je pre mňa obľúbeným pokrmom a tento recept určite vyskúšam. Mám rada tradičné jedlá, ktoré sú plné chuti. Dúfam, že sa mi podarí tak dobrá ako táto!
Halászlé som nikdy nejedla, ale po prečítaní tohto receptu sa naň teším! Vyzerá to tak chutne a zahreje ma to počas zimy. Nezabudnem pridať veľa smotany, lebo tú mám rada!
Tento recept je fantastický! Halászlé je pre mňa symbol tradície a rodinnej pohody. Každý kúsok rýb s cibuľou a paprikou vytvára dokonalú harmóniu chutí. Už sa teším na varenie s priateľmi!