Grilovaná bravčová pečeň

 

Samozrejme, tu je jednoduchý recept na grilovanú bravčovú pečeň:

Na potrebujete:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soli
  • 1 lyžička čierneho korenia

Grilovaná bravčová pečeň

Pokyny:

  1. Pečeň nakrájajte na prúžky alebo kocky o veľkosti približne 2-3 cm.
  2. V miske skombinujte nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Túto zmes môžete vylepšiť ďalšími koreninami podľa vlastnej chuti.
  3. Vložte kusy bravčovej pečene do marinády a nechajte ich odležat v chladničke minimálne 30 minút. Ak máte viac času, marinovanie na niekoľko hodín pridá ešte intenzívnejšiu chuť.
  4. Predhřejte gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Vyberte kusy bravčovej pečene z marinády a zbavte ich prebytočnej marinády.
  6. Položte kusy na gril a opiekajte ich približne 4-5 minút z oboch strán, alebo až kým nedosiahnu požadovaný stupeň prepečenia.
  7. Až je pečeň ugrilovaná, odstráňte ju z grilu a nechajte krátku chvíľu odpočívať pred podávaním.
  8. Podávajte s prílohou podľa svojho výberu, či už s grilovanou zeleninou alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave lahodnej grilovanej bravčovej pečene! Prajeme dobrou chuť!

 

Grilovaná bravčová pečeň - 2

2) Grilovaná bravčová pečeň

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička grilovacieho korenia
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (voliteľné)
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen, pažítka) na posypanie

Pokyny:

Zemiakový prívarok na kyslo

Zemiakový prívarok na kyslo

Čítať viac »

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prípadné blany a krvné cievy, aby sa počas grilovania nerozpadla.

  2. Marinovanie: V miske skombinujte olivový olej, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, grilovacie korenie, soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Vložte do marinády bravčovú pečeň a dôkladne ju obalíte. Nechajte marinovať minimálne 30 minút, ideálne však 1-2 hodiny v chladničke.

  3. Grilovanie: Ak používate uhlový gril, čas grilovania by mal trvať približne 5-7 minút z každej strany na strednom ohni. Ak máte plynový alebo kontaktný gril, nastavenia na strednú teplotu budú postačovať. Grilujte, kým pečeň nezíska zlatohnedú farbu a nie je jemná vo vnútri, ale dávajte pozor, aby ste ju neprehoreli.

  4. Servírovanie: Po ugrilovaní nechajte pečeň niekoľko minút odpočívať. Potom ju nakrájajte na plátky a posypte čerstvými bylinkami.

  5. Podávanie: Grilovanú bravčovú pečeň podávajte s čerstvým chlebom alebo miešaným šalátom, prípadne aj s grilovanou zeleninou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *