Samozrejme, tu je jednoduchý recept na grilovanú bravčovú pečeň:

Potrebujete:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi
  • 1 lyžičku čierneho korenia

 

Grilovaná bravčová pečeň

Postup:

  1. Pečeň narežte na pásiky alebo kocky, veľkosťou asi 2-3 cm.
  2. V miske zmiešajte nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Toto môžete prispôsobiť svojmu vkusu a pridať ďalšie korenie, ak chcete.
  3. Vložte kúsky bravčovej pečene do tejto marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Ak máte viac času, môžete ich marinovať aj niekoľko hodín, čo prinesie ešte väčší chuťový rozdiel.
  4. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Vyberte kúsky bravčovej pečene z marinády a odsajte nadbytočnú marinádu.
  6. Položte kúsky na gril a opiekajte ich asi 4-5 minút na každej strane alebo až kým nebude pečené na požadovaný stupeň pre grilované bravčové mäso.
  7. Keď je pečeň hotová, odstráňte ju z grilu a nechajte ju chvíľu oddýchnuť pred podávaním.
  8. Podávajte s prílohou podľa vašej voľby, ako s grilovanými zeleninou alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave vynikajúcej grilovanej bravčovej pečene! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *