Samozrejme, tu je jednoduchý recept na grilovanú bravčovú pečeň:
Potrebujete:
- 500 g bravčovej pečene
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice soľi
- 1 lyžičku čierneho korenia
Grilovaná bravčová pečeň
Postup:
- Pečeň narežte na pásiky alebo kocky, veľkosťou asi 2-3 cm.
- V miske zmiešajte nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Toto môžete prispôsobiť svojmu vkusu a pridať ďalšie korenie, ak chcete.
- Vložte kúsky bravčovej pečene do tejto marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Ak máte viac času, môžete ich marinovať aj niekoľko hodín, čo prinesie ešte väčší chuťový rozdiel.
- Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
- Vyberte kúsky bravčovej pečene z marinády a odsajte nadbytočnú marinádu.
- Položte kúsky na gril a opiekajte ich asi 4-5 minút na každej strane alebo až kým nebude pečené na požadovaný stupeň pre grilované bravčové mäso.
- Keď je pečeň hotová, odstráňte ju z grilu a nechajte ju chvíľu oddýchnuť pred podávaním.
- Podávajte s prílohou podľa vašej voľby, ako s grilovanými zeleninou alebo zemiakovou kašou.
Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave vynikajúcej grilovanej bravčovej pečene! Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička grilovacieho korenia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica citrónovej šťavy (voliteľné)
- Čerstvé bylinky (napr. petržlen, pažítka) na posypanie
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prípadné blany a krvné cievy, aby sa pečeň po ugrilovaní nerozpadla.
-
Marinovanie: V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, grilovacie korenie, soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Do marinády vložte bravčovú pečeň a dôkladne ju obalíte. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 1-2 hodiny v chladničke.
-
Grilovanie: Ak používate gril na uhlie, príprava by mala trvať približne 5-7 minút z každej strany na strednom ohni. Ak máte plynový gril alebo kontaktný gril, nastavenie na strednú teplotu bude stačiť. Grilujte, kým nie je pečeň zlatohnedá a jemná vo vnútri, ale pozor, aby ste ju neprechutili.
-
Servírovanie: Po ugrilovaní nechajte pečeň niekoľko minút odpočívať. Potom ju nakrájajte na plátky a posypte čerstvými bylinkami.
-
Podávanie: Grilovanú bravčovú pečeň podávajte s čerstvým chlebom alebo s miešaným šalátom, prípadne aj s grilovanou zeleninou.
Dobrú chuť!