Grilovaná bravčová pečeň

Samozrejme, tu je jednoduchý recept na grilovanú bravčovú pečeň:

Potrebujete:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi
  • 1 lyžičku čierneho korenia

 

Grilovaná bravčová pečeň

Postup:

  1. Pečeň narežte na pásiky alebo kocky, veľkosťou asi 2-3 cm.
  2. V miske zmiešajte nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Toto môžete prispôsobiť svojmu vkusu a pridať ďalšie korenie, ak chcete.
  3. Vložte kúsky bravčovej pečene do tejto marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Ak máte viac času, môžete ich marinovať aj niekoľko hodín, čo prinesie ešte väčší chuťový rozdiel.
  4. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Vyberte kúsky bravčovej pečene z marinády a odsajte nadbytočnú marinádu.
  6. Položte kúsky na gril a opiekajte ich asi 4-5 minút na každej strane alebo až kým nebude pečené na požadovaný stupeň pre grilované bravčové mäso.
  7. Keď je pečeň hotová, odstráňte ju z grilu a nechajte ju chvíľu oddýchnuť pred podávaním.
  8. Podávajte s prílohou podľa vašej voľby, ako s grilovanými zeleninou alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave vynikajúcej grilovanej bravčovej pečene! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička grilovacieho korenia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (voliteľné)
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen, pažítka) na posypanie

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prípadné blany a krvné cievy, aby sa pečeň po ugrilovaní nerozpadla.

  2. Marinovanie: V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, grilovacie korenie, soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Do marinády vložte bravčovú pečeň a dôkladne ju obalíte. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 1-2 hodiny v chladničke.

  3. Grilovanie: Ak používate gril na uhlie, príprava by mala trvať približne 5-7 minút z každej strany na strednom ohni. Ak máte plynový gril alebo kontaktný gril, nastavenie na strednú teplotu bude stačiť. Grilujte, kým nie je pečeň zlatohnedá a jemná vo vnútri, ale pozor, aby ste ju neprechutili.

  4. Servírovanie: Po ugrilovaní nechajte pečeň niekoľko minút odpočívať. Potom ju nakrájajte na plátky a posypte čerstvými bylinkami.

  5. Podávanie: Grilovanú bravčovú pečeň podávajte s čerstvým chlebom alebo s miešaným šalátom, prípadne aj s grilovanou zeleninou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *