Samozrejme! Tu je podrobný recept na grilovanú zeleninu v rúre:

Suroviny:

  • 2 veľké papriky (rôznych farieb)
  • 1 malá cuketa
  • 1 malý baklažán
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 hrubá mrkva
  • 3 lyžice olivového alebo repkového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo bazalka) na dochutenie

 

Grilovaná zelenina v rúre

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Očistite a nakrájajte všetku zeleninu na približne rovnaké kúsky. Papriky môžete nakrájať na štvrtiny, cibuľu na hrubé plátky, cuketu a baklažán na kolieska a mrkvu na hrubšie plátky.
  3. V miske zmiešajte olivový alebo repkový olej, soľ, čierne korenie a akékoľvek ďalšie korenie podľa vašej chuti.
  4. Položte kúsky zeleniny do misky a premiešajte ich, aby sa olej a korenie rovnomerne rozložili.
  5. Na plech na pečenie vložte papier na pečenie a rovnomerne rozložte zeleninu na plechu. Uistite sa, že kúsky sú dostatočne rozložené, aby sa rovnomerne ugrilovali.
  6. Vložte plech s zeleninou do predhriatej rúry a grilujte asi 20-25 minút, alebo kým zelenina nezmäkne a nezískajú zlatohnedú farbu. Pravidelne ich otočte, aby sa ugrilovali rovnomerne.
  7. Po ugrilovaní zeleninu vyberte z rúry a nechajte ju trochu vychladnúť.
  8. Pred podávaním dochuťte grilovanú zeleninu čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo bazalka, a ešte môžete pokvapkať trochou olivového oleja.

Takto pripravená grilovaná zelenina je skvelá ako príloha alebo aj ako samostatné jedlo. Poriadne využite výhody rúry a vychutnajte si lahodnú grilovanú zeleninu pripravenú doma!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *