Grilované kuracie krídelká

Ak máte chuť na skvelú pochúťku, grilované kuracie krídelká sú vynikajúcou voľbou. Nielenže sú jednoduché na prípravu, ale majú aj chrumkavú vonkajšiu vrstvu a šťavnaté mäso. Tu je recept:

Suroviny:

  • 1 kg kuracích krídeliek
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • čerstvé bylinky podľa chuti (napr. tymián, rozmarín, petržlen), nasekané
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Grilované kuracie krídelká

Postup:

  1. V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, nasekané bylinky, soľ a čierne korenie.
  2. Kuracie krídelká umyte a dobre osušte papierovou utierkou.
  3. Natriať marinádou všetky krídelká a nechajte ich v nej odpočívať aspoň 30 minút.
  4. Počas tohto času si pripravte gril. Ak používate plynový gril, predhrejte ho na stredne vysokú teplotu.
  5. Krídelká grilujte asi 10-12 minút, často ich obracajte, aby sa pekne zohriali a dostali pekný zlatohnedý povrch.
  6. Po dokončení grilovania nechajte kuracie krídelká chvíľu odpočívať, aby sa mäso uvoľnilo a šťavnatosť sa zachovala.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napr. s opekanými zemiakovými hranolkami a šalátom.

Dúfam, že tieto grilované kuracie krídelká si vychutnáte! Dobrú chuť!

 

2)

Grilované kuracie krídelká sú jedným z najobľúbenejších jedál na rodinných oslavách a piknikoch. Každý, kto miluje BBQ, nebude môcť odolať neodolateľnej chuti kuracích krídelok, ktoré sú chrumkavé zvonka a šťavnaté vo vnútri. Dnes si povieme, ako na to!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Predtým, než sa pustíme do samotného postupu, uistite sa, že máte všetky potrebné ingrediencie. Budete potrebovať:

  • 1 kg kuracích krídelok
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievkovú lyžicu papriky
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 1 čajovú lyžičku čierneho korenia
  • 1 čajovú lyžičku medu
  • šťavu z polovice citróna

Postup prípravy grilovaných krídelok

Na začiatok si umyte kuracie krídelká a vysušte ich papierovými uterákmi. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, papriku, soľ, čierne korenie, med a citrónovú šťavu. Touto marinádou potrite krídelká a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, ale ideálne by to malo byť pár hodín a ešte lepšie cez noc v chladničke.

Po marinovaní si pripravte gril. Ak používate uhlíkový gril, nechajte uhlíky vyhorieť do bieleho popola. Pre plynový gril nastavte na stredne vysokú teplotu. Grilujte krídla 20-25 minút, pričom ich pravidelne otáčajte, aby sa rovnomerne prepiekli.

Hotové krídelká podávajte s obľúbenými omáčkami a prílohami. Nezabudnite, grilované kuracie krídelká sú najlepšie s chladným nápojom a v spoločnosti priateľov!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Sofia Riszdorfer píše:

    Neskutocne chutne! Skvele na veceru s priatelmi.

  2. Schudik píše:

    Grilovane kuracie krilka su moje oblubene jedlo. Dakujem za recept!

  3. Cyril Skriniar píše:

    Super navod, urcite vyskusam! Mnam.

  4. Xmikus píše:

    Kuracie krilka mam rada, najma grilovane. Recept si urcite vyskusam.

  5. Albina44 píše:

    Vyzera to lahodne, budem mat co robit dnes na obed!

  6. Stanislava Pirosova píše:

    Tento recept je uplne skvely, moji muzi boli nadseni!

  7. Mmala píše:

    Uz ked citam recept tak mam hlad. Skvele fotky!

  8. Nikola Truben píše:

    Kuracie krilka s tymto receptom su neodolateľné. Dnes vecer ideme grilovať!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *