Grilované kuracie krídelká s medom a čili

 

Čas na prípravu: 30 minút

Čo budete potrebovať:

  • 500 g kuracích krídel
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 čajovú lyžičku mletej čili papriky
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Grilované kuracie krídla s medom a čili

Postup prípravy:

  1. Kuracie krídla umyte pod studenou vodou a dôkladne osušte papierovými utierkami.
  2. V miske spojte med, sójovú omáčku, olivový olej, mletú čili papriku, pretlačený cesnak, soľ a korenie podľa vkusu.
  3. Kuracie krídla ponorte do pripravenej marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 20 minút, ideálne však aj niekoľko hodín, aby sa chute lepšie prepojili.
  4. Gril nastavte na strednú teplotu.
  5. Vyberte kuracie krídla z marinády a zbavte ich nadbytočnej tekutiny. Marinádu si odložte na neskoršie použitie.
  6. Na grile grilujte krídla z oboch strán približne 8-10 minút, až kým nezískajú krásnu zlatú farbu a nevydávajú lahodnú vôňu.
  7. Počas grilovania ich môžete potierať marinádou, aby ste zvýraznili chuť.
  8. Hotové grilované krídla podávajte s prílohami podľa vášho výberu a môžete ich ozdobiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem vám dobrú chuť!

Grilované kuracie krídelká s medom a čili-2

2) Grilované kuracie krídelká s medom a čili

Grilované kuracie krídla patria medzi najobľúbenejšie grilované pokrmy, a to nielen počas letných mesiacov. Spojenie medu a čili vytvára skvelú harmóniu chutí, ktorá nadchne každého. V tomto recepte sa pozrieme na spôsob, ako pripraviť grilované kuracie krídla s medovo-čili omáčkou, ktorá vás prekvapí svojou intenzitou a sladkosťou.

Kuracie prsia na vode

Kuracie prsia na vode

Čítať viac »

Ingrediencie na Grilované Kuracie Krídla

Na prípravu tohto chutného jedla budete potrebovať:

  • 1 kg kuracích krídiel
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajovú lyžičku čili prášku
  • 1 čajovú lyžičku cesnakového prášku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup Prípravy Kuracích Krídiel

Pripravte gril na strednú teplotu. V miske zmiešajte olivový olej, med, sójovú omáčku, čili prášok a cesnakový prášok a dôkladne premiešajte.

Kuracie krídla umyte pod studenou vodou a osušte papierovými utierkami. Následne ich dôkladne obalíte v pripravenej marináde a nechajte marinovať aspoň 30 minút, optimálne však niekoľko hodín v chladničke.

Grilujte krídla na predhriatom grile, pričom ich pravidelne otáčajte, aby sa uvarili rovnomerne. Po asi 20-25 minútach by mali byť hotové, so zlatohnedou farbou a krásnou karamelizovanou vrstvou.

Podávajte s vašimi obľúbenými omáčkami a garnitúrami. Tieto grilované kuracie krídla s medom a čili sú perfektné na rodinné oslavy alebo letné stretnutia s priateľmi. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Edita59 píše:

    Nech sa páči, nechutné to nebude.

  2. Omalikova píše:

    Super, už sa teším na vyskúšanie receptu!

  3. Bondra Bystrik píše:

    Kuracie krídla sú vždy dobrá voľba na grilovanie.

  4. Talianova Albina píše:

    Dúfam, že budú chutiť aj mojim deťom.