Grilované kuracie prsia s kuskusom… V kombinácii s kuskusom, ktorý sa ľahko pripravuje a výborne doplňuje ako príloha, vytvoríme jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky. Tento recept je skvelou voľbou na letné grilovanie, no rovnako dobre si ho môžete prichystať aj v pohodlí domova na panvici.
Ingrediencie:
Na kuracie prsia:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 1 lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Na kuskus:
- 1 šálka kuskusu
- 1 a 1/4 šálky vody alebo zeleninového vývaru
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 červenej cibule, nasekanej
- 1/2 šálky cherry paradajok, prekrojených na polovičky
- Hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Marinovanie kuracích pŕs:
- V miske spojiť olivový olej, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru, oregano, soľ a korenie.
- Kuracie prsia dôkladne pokryjeme marinádou, zabalíme do potravinovej fólie a necháme marinovať aspoň 30 minút v chladničke (najlepšie niekoľko hodín).
- Príprava kuskusu:
- V väčšom hrnci priveďte k varu vodu alebo zeleninový vývar a pridajte soľ.
- Pridajte kuskus, premiešajte a zakryte pokrievkou. Nechajte odstáť približne 5 minút, kým sa tekutina absorbuje.
- Po uplynutí doby pridajte olivový olej, nasekanú cibuľu, cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte a ochutnajte, podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Grilovanie kuracích pŕs:
- Predhrejte gril na strednú teplotu.
- Kuracie prsia grilujte približne 6-7 minút z každej strany, alebo dokým nie sú prepečené a zlatohnedé. Teplotu môžete kontrolovať teplomerom; vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75 °C.
- Servírovanie:
- Grilované kuracie prsia nakrájame na plátky a podávame ich s kuskusom na tanieri.
Záver: Tento jednoduchý a výživný recept na grilované kuracie prsia s kuskusom je perfektnou voľbou na rýchlu večeru alebo posedenie s priateľmi.
Ak pridáte rôzne druhy zeleniny alebo bylinky, môžete si pokrm prispôsobiť podľa svojich preferencií. Užite si toto chutné jedlo a obohatte svoj jedálniček o nové chute! Prajeme dobrú chuť!
Na dekoráciu:
- Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo mäta)
- Citrónové plátky
Postup:
- Marinovanie kuracieho mäsa: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a papriku. Kuracie prsia dôkladne obalíme v tejto marináde a necháme odpočívať minimálne 30 minút (optimálne niekoľko hodín v chladničke).
- Príprava kuskusu: V hrnci priveďte kurací vývar k varu. Keď sa vývar varí, pridajte kuskus, premiešajte a zakryte. Nechajte odstáť približne 5 minút, kým kuskus nezmäkne. Potom pridajte červenú papriku, uhorku, olivový olej, koriander, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Grilovanie prsíčok: Rozohrievajte gril alebo panvicu na strednom plameni. Grilujte kuracie prsia asi 6-7 minút z každej strany, alebo podľa veľkosti mäsa, kým nie sú prepečené a šťavnaté. Po grilovaní nechajte mäsko pár minút odpočívať.
- Servírovanie: Na tanier položte kuskus a navrch pridajte grilované kuracie prsia. Ozdobte čerstvými bylinkami a plátkami citrónu.
Záver: Grilované kuracie prsia s kuskusom nie sú len chutné, ale aj výživné a plné chuti. Tento recept je perfektný na letné grilovanie s priateľmi alebo rodinou, no nič vám nebráni pripraviť si ho aj počas chladnejších dní.
Tak neváhajte a zaobstarajte si čerstvé ingrediencie, aby ste si mohli vychutnať tento pokrm! Dobrú chuť!
3) Grilované kuracie prsia s kuskusom

Grilované kuracie prsia s kuskusom sú skvelou voľbou pre tých, čo hľadajú rýchly, chutný a zdravý obed alebo večeru. Toto jedlo je nielen perfektnou možnosťou pre milovníkov mäsa, ale aj pre tých, ktorí chcú do svojho jedálnička pridať viac zeleniny a celozrnných produktov.
Kuskus, vyrobený z pšenice, je bohatý na vlákninu a poskytuje pocit sýtosti, čím sa stáva ideálnym spoločníkom grilovaných kuracích pŕs.
Ingrediencie:Na grilované kuracie prsia:
- 500 g kuracích pŕs
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 lyžička sušeného oregána
- 1 lyžička papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Šťava z 1 citróna
Na kuskus:
- 200 g kuskusu
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 červená paprika (nasekaná na malé kúsky)
- 1 uhorka (nasekaná na malé kúsky)
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
Postup:
- Marinovanie kuracích pŕs: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, oregáno, papriku, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Do tejto marinády vložte kuracie prsia a jemne ich obalíte. Nechajte ich marinovať minimálne 30 minút, ideálne však 2 hodiny v chladničke.
- Príprava kuskusu: Zeleninový vývar priveďte do varu. Do hrnca pridajte kuskus a zalejte ho horúcim vývarom. Prikryte pokrievkou a nechajte stáť 5 minút. Potom kuskus vidlicou načechrte a pridajte nasekanú papriku, uhorku, petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Grilovanie kuracích pŕs: Predhrejte gril alebo grilovaciu panvicu na stredne vysokú teplotu. Kuracie prsia grilujte 6-7 minút z každej strany, alebo kým nedosiahnu vnútornú teplotu 75 °C. Po ugrilovaní nechajte chvíľu odpočívať, aby sa šťavy usadili.
- Podávanie: Na tanier položte kuskus a naň grilované kuracie prsia. Môžete ozdobiť ďalšou čerstvou petržlenovou vňaťou alebo plátkami citrónu.
Záver: Grilované kuracie prsia s kuskusom predstavujú výbornú voľbu pre rýchly a výživný pokrm, ktorý uspokojí chuťové poháriky celej rodiny.
Ich príprava je jednoduchá a rýchla, čo z nich robí skvelý nápad na večeru po náročnom dni. Vychutnajte si toto jedlo na terase s priateľmi, alebo si ho pripravte len tak pre seba a užite si pôžitok z chutného a zdravého varenia. Bon appétit!