Guláš z mletého mäsa

Ak máte chuť na chutný guláš z mletého mäsa, tu je jednoduchý recept:

Prísady:

  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej múky
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja alebo rozpusteného masla
  • 1 paprika, nasekaná
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej čiernej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 500 ml mäsovej vývary alebo vody
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky

 

Guláš z mletého mäsa

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej alebo rozpustené maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  2. Pridajte mleté mäso a všetky korenia (sladkú a horkú papriku, rasce, soľ, čierne korenie). Dôkladne premiešajte a opražte mäso, kým nie je dobre prehriate až do zlatisto hnedého odtieňa.
  3. Pridajte nakrájanú papriku a paradajkový pretlak, premiešajte a nechajte dusiť pár minút.
  4. Do hrnca pridajte mäsovú vývar alebo vodu a pridajte nakrájané zemiaky. Zmes dobre premiešajte a privedte k varu.
  5. Znížte teplotu na strednú a varíme pod pokrievkou asi 30 – 40 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú a guláš sa nenastaví.
  6. Podávajte s kyslou smotanou a chlebom. Dobrú chuť!

Tento recept je jednoduchý na prípravu a ponúka skvelú voľbu pre obľúbené gulášové chute.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *