Ak máte chuť na chutný guláš z mletého mäsa, tu je jednoduchý recept:
Prísady:
- 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej múky
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice oleja alebo rozpusteného masla
- 1 paprika, nasekaná
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej čiernej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 500 ml mäsovej vývary alebo vody
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
Guláš z mletého mäsa
Postup:
- V hrnci zohrejte olej alebo rozpustené maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte mleté mäso a všetky korenia (sladkú a horkú papriku, rasce, soľ, čierne korenie). Dôkladne premiešajte a opražte mäso, kým nie je dobre prehriate až do zlatisto hnedého odtieňa.
- Pridajte nakrájanú papriku a paradajkový pretlak, premiešajte a nechajte dusiť pár minút.
- Do hrnca pridajte mäsovú vývar alebo vodu a pridajte nakrájané zemiaky. Zmes dobre premiešajte a privedte k varu.
- Znížte teplotu na strednú a varíme pod pokrievkou asi 30 – 40 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú a guláš sa nenastaví.
- Podávajte s kyslou smotanou a chlebom. Dobrú chuť!
Tento recept je jednoduchý na prípravu a ponúka skvelú voľbu pre obľúbené gulášové chute.