Guláš z mletého mäsa

Pokiaľ máte túžbu po výbornom guláši z mletého mäsa, predkladám vám jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené alebo nasekané
  • 2 polievkové lyžice oleja alebo roztopeného masla
  • 1 paprika, nakrájaná
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica pálenej papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • soľ a čerstvé čierne korenie podľa chuti
  • 500 ml mäsového vývaru alebo vody
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 zemiaky, nakrájané na malé kocky

 

Guláš z mletého mäsa

Príprava:

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Čítať viac »

  1. Na panvici zohrejte olej alebo roztopené maslo a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezmäknú.
  2. Pridajte mleté mäso a všetky koreniny (sladkú a pálenu papriku, rascu, soľ, čierne korenie). Dobre premiešajte a opražte mäso, kým nie je dôkladne prehriate a nezíska zlatistý odtieň.
  3. Pridajte nakrájanú papriku a paradajkový pretlak, premiešajte a nechajte variť niekoľko minút.
  4. Do hrnca pridajte mäsový vývar alebo vodu a následne nasekané zemiaky. Zmes dôkladne premiešajte a priveďte do varu.
  5. Potom znížte teplotu na strednú a varte pod pokrievkou zhruba 30 – 40 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú a guláš sa nezačne zahusťovať.
  6. Servírujte so smotanou a čerstvým chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu a predstavuje skvelú voľbu pre milovníkov chutného guláša.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *