Guľky v paradajkovej omáčke

Pokiaľ by ste mali záujem pripraviť guľky v paradajkovej omáčke, tu je nenáročný recept:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (môže byť hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 malá cibuľa, najemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemno
  • 1 vajíčko
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár paradajkového pretlaku alebo pasírovanej omáčky z paradajok
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru (voliteľné na zníženie kyslosti omáčky)
  • Sójová omáčka (voliteľné pre dochutenie)

 

Guľky v paradajkovej omáčke

Pokyny:

Vifón polievka – kalórie

Vifón polievka – kalórie

Čítať viac »

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, petržlenovú vňť, strúhanku, mletú papriku, oregano, soľ a čierne korenie. Starostlivo premiešajte, aby sa všetky suroviny dokonale skombinovali.
  2. Zo zmesi mäsa vytvorte menšie guľôčky a nechajte ich chvíľu odpočívať.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte guličky, až pokiaľ nebudú zlatohnedé zo všetkých strán. Potom ich vyberte a dajte na tanier.
  4. Do panvice, kde ste opražili guličky, vlejte paradajkový pretlak alebo pasírovanú omáčku. Ak je omáčka príliš kyslá, pridajte trošku cukru. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj niekoľko kvapiek sójovej omáčky.
  5. Varte omáčku na strednom ohni približne 10-15 minút, aby sa chute z ingrediencií spojili a omáčka sa čiastočne zredukovala.
  6. Vráťte guličky späť do omáčky a varte ich spolu ďalších 10-15 minút, aby sa dobre prepečili a nasiakli chuť paradajkovej omáčky.
  7. Podávajte guľky s horúcou paradajkovou omáčkou, prípadne s cestovinami, zemiakovým pyré alebo ako súčasť iných jedál.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Mačka123 píše:

    Tento recept na guľky v paradajkovej omáčke je naozaj skvelý! Už sa teším, ako ho vyskúšam. Mám rada jednoduché recepty, ktoré môžem pripraviť rýchlo po práci. Mleté mäso a paradajková omáčka sú klasika, ktorá nikdy nesklame. Pripravila som podobný recept pred pár dňami a moje deti to zbožňovali. Dúfam, že aj tieto guľky budú mať úspech! Mimochodom, prídavok petržlenovej vňate je super nápad, dodá jedlu čerstvú chuť a vôňu. Chystám sa pridať aj trošku syra do omáčky, aby bola ešte chutnejšia. Vždy sa snažím experimentovať s receptami a hľadám nové kombinácie chutí. Určite sa podelím o svoje skúsenosti po tom, čo ich uvarím! Všetkým odporúčam tento recept – je jednoduchý a veľmi chutný!

    1. VeselýJanko píše:

      Aj ja mám tento recept rád! Guľky sú naozaj výborné a ideálne na rodinnú večeru. Niekedy si ich pripravujem aj s knedľou alebo ryžou – všetko chutí skvele! Myslím si, že tajomstvo dobrého jedla spočíva v kvalitných surovinách a láske k vareniu. Rád varím aj so svojou babičkou a tá mi vždy hovorí, že najdôležitejšie je neponáhľať sa a užívať si proces varenia. Preto keď robíme guľky spolu, vždy si nájdeme čas na rozprávanie a smiech. Mám pocit, že práve tie spoločné chvíle pri varení sú to najkrajšie! Odporúčam každému vyskúšať tento recept – určite vás prekvapí svojou jednoduchosťou a chuťou.