Halušky do polievky z kukuričnej múky

Halušky do polievky z kukuričnej múky. V podstate ide o rovnaký recept ako keď som nedávno robil halušky z pohánkovej múky. Postup je presne taký istý, stačí jedna miska, do ktorej zmiešate všetko a potom uvaríte vo vrúcej vode. A máme hotovo.

Na prípravu halušiek do polievky z kukuričnej múky budú potrebné tieto ingrediencie:

– 1 šálka kukuričnej múky
– 1 šálka vody
– soľ podľa chuti

Halušky do polievky z kukuričnej múky

Postup:

1. Nalejte vodu do hrnca a pridajte soľ podľa vlastných preferencií. Varte vodu a postupne vsypte kukuričnú múku, neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky.

2. Keď je cesto husté a kompaktné, znížte teplotu a nechajte variť na miernom ohni približne 5 minút.

3. Následne pomocou cedníka alebo dierkovanej lyžice formujte halušky a varte ich v polievke, kým nezmäknú.

Tieto halušky sú vynikajúcim doplnkom k domácej polievke z kukuričnej múky a určite si ich obľúbia aj vaši najdrahší. Prajeme dobrú chuť!

Zapekané musli – domáci recept

Zapekané musli – domáci recept

Čítať viac »

Halušky do polievky z kukuričnej múky-2

2) Halušky do polievky z kukuričnej múky

Halušky patria medzi najobľúbenejšie slovenské pokrmy, mnohí ich majú radi pre ich jemnú textúru a variabilitu. Tento recept sa sústreďuje na halušky z kukuričnej múky, ktoré sú skvelým doplnkom do polievok. Kukuričná múka dodáva haluškám jedinečnú chuť a krásnu farbu, čo robí ich zapojenie do polievky skvelým riešením!

Ingrediencie na halušky

Na prípravu halušiek do polievky z kukuričnej múky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 200 g kukuričnej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 220 ml vody (môžete pridať viac, ak je to potrebné)

Tieto základné ingrediencie sú nevyhnutné pre výrobu chutných halušiek, ktoré obohatia vašu polievku.

Postup na prípravu halušiek

Vytvorte halušky v jednoduchých krokoch:

  1. Začnite tým, že si v miske zmiešate kukuričnú múku a soľ.
  2. V inej miske rozšľahajte vajcia s vodou a pomaly ich vmiešajte do zmesi múky, aby ste získali hladké cesto.
  3. Na vriacej vode vytvorte pomocou malej lyžice halušky a varte ich približne 3-4 minúty, kým nevyplávajú na povrch.
  4. Hotové halušky uložte na tanier a pridajte ich do teplej polievky tesne pred podávaním.

Halušky z kukuričnej múky sú nielen chutné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu. Tak neváhajte a vyskúšajte tento recept, ktorý obohatí vaše polievky o nezabudnuteľnú chuť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Lubos Vircikova píše:

    Mňam, veľmi chutné! Skúsim to určite.

  2. Vratko Majesky píše:

    Halušky z kukuričnej múky vyzerajú skvele, musím si to vyskúšať!

  3. Bonifac Beck píše:

    Tento recept znie skvelo. Teším sa na vyskúšanie.