Halušky s brynzou

Halušky s brynzou sú obľúbené tradičné slovenské jedlo, ktoré sa často pripravuje v regiónoch severného Slovenska. Táto chuťová špecialita je známa svojou výdatnosťou a lahodnou chuťou. Tu je recept, ako pripraviť autentické halušky s brynzou:

Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 250 g polohrubej múky
– 1 vajce
– 1 lyžička soli
– 180 g bryndze (ovčí syr)
– 100 g slaniny
– 1 cibuľa
– petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich zlejeme a nahrubo rozomelnieme.

2. K zemiakám pridáme múku, vajce a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť.

3. Z cesta oddelíme malé kúsky a rukou alebo na doske vyváľame tenké valčeky. Tie nakrájame na malé halušky.

4. V hrnci privediame k varu oslonenú vodu a vložíme doň halušky. Varíme ich približne 5-7 minút, kým nevyplávajú na povrch.

5. Zatiaľ na panvici opražíme nakrájanú slaninu na kocky. Keď je slanina chrumkavá, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dohneda.

6. Hotové halušky zlejeme a premiešame so slaninovo-cibulovou zmesou a nastrúhanou bryndzou. Podľa chuti ešte dosolíme.

7. Halušky s brynzou ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame teplé.

Toto obľúbené jedlo z jednoduché surovín sa skvele hodí ako hlavné jedlo alebo ako výdatná večera. Halušky s brynzou sú naozaj pochúťkou, ktorú si zamilujete!

 

2) Halušky s brynzou

Na prípravu halušiek s brynzou budete potrebovať:
– 500 g zemiakov
– 200 g hrubej múky
– soľ
– 200 g bryndze
– maslo

Postup:

1. Zemiaky uvaríme vo vode, ošúpeme a urobíme z nich hladkú hmotu. Do zemiakov pridáme múku a soľ podľa chuti a vypracujeme na cesto.
2. Cesto rozvaľkáme na placku a nakrájame na menšie kúsky.
3. V hrnci prevarte vodu s trochou soli a varte halušky, kým nevyplávajú na povrch.
4. Varene halušky sceďte a zmiešajte s brynzou a maslom.
5. Podávajte teplé.

Dobrú chuť!

 

3)

Halušky s brynzou sú jedným z najobľúbenejších tradičných slovenských jedál. Tento jednoduchý recept zahŕňa len niekoľko ingrediencií a je ideálny pre každého, kto má rád chutné a sýte jedlá. V nasledujúcom článku si predstavíme, ako si pripraviť halušky s brynzou krok za krokom.

Ingrediencie na Halušky s Brynzou

Na prípravu halušiek s brynzou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 200 g múky
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 150 g brynzy
  • 50 g slaniny (voliteľne)
  • čerstvý kôpor alebo pažítka na ozdobu (voliteľne)

Postup Prípravy Halušiek s Brynzou

1. Zemiaky dôkladne umyte a uvarte v osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich nechajte vychladnúť, olúpte a nastrúhajte.

2. Do nastrúhaných zemiakov pridajte múku, vajce a soľ. Dôkladne zamiešajte, kým nevznikne homogénne cesto. Cesto by malo byť mäkké, ale nie lepkavé.

3. V hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Použitím haluškovača alebo lyžice, z cesta formujte malé halušky a vkladajte ich do vriacej vody. Varíme ich do doby, kým nevyplávajú na povrch.

4. Halušky sceďte a ak chcete, môžete ich osmažiť na slaninke do chrumkava.

5. Podávajte horúce, potreté brynzou a posypané čerstvými bylinkami. Halušky s brynzou sú skvelé ak s kyslou smotanou alebo len tak.

Vychutnajte si toto jedlo so svojimi blízkymi a dopravajte si tradičnú chuť Slovenska pri každom súste!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Biringer Dusan píše:

    Recept na halušky je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný, určite si ho vyskúšam.

  2. Sobotkova Renata píše:

    Halušky s brynzou sú moje obľúbené jedlo, tento recept vyzerá skvelo.

  3. Rozalia05 píše:

    Naozaj sa mi páči, že toto jedlo môže byť pripravené z takýchto jednoduchých surovín.

  4. Holubova Medard píše:

    Tento recept je super, budem musieť vyskúšať pripraviť halušky aj ja doma.

  5. Justina Finkova píše:

    Recept na halušky s brynzou je skvelý a ľahko pochopiteľný.

  6. Sofia08 píše:

    Halušky s brynzou sú skvelé. Tento recept vyzerá veľmi chutne, musím ho skúsiť.

  7. Prokop Lukacova píše:

    Určite si vyskúsim tento recept na halušky, vyzerá to naozaj dobre!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *