Halušky s kapustou

Halušky s kapustou sú jednoduché a lahodné jedlo, ktoré pochádza z regiónu severného Slovenska. Je to výdatné a sýte jedlo, ktoré dodá energiu na celý deň.

Toto tradičné slovenské jedlo sa pripravuje z jednoduchých surovín a je skvelým spôsobom, ako využiť sezónnu kapustu.

Recept na Halušky s kapustou:

Suroviny:
– 500 g zemiakov
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– 1 kápavka mlieka
– 1 kápavka oleja
– 1 kuchynská soľ
– 1 kg kyslej kapusty
– 100 g slaniny
– 1 cibuľa
– 1 bobkový list
– čierne celé korenie
– soľ a korenie podľa chuti

Postup:

1. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode. Po uvarení ich rozdrviť na hladké pyré.

2. Do zemiakového pyré pridajte múku, vajce, mlieko, olej a štipku soli. Dobre premiešajte a vytvorte hladké cesto. Z cesta vytvarujte menšie halušky.

3. V hrnci prineste na var osolenej vode a halušky v nej krátko povarte.

4. Kyslú kapustu opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky. Slaninu nakrájajte na kocky a na troške oleja ju vyprážajte s nadrvená cibuľou.

5. Keď je slanina vysmážená, pridajte nakrájanú kapustu, bobkový list, celé čierne korenie a ochutené soľou a korením podľa chuti. Duste pod poklopom asi 20 minút, občas premiešajte.

6. Hotové halušky podávajte so studenou kapustou a opraženou slaninou s cibuľkou. Môžete dochutiť chrenom alebo nastrúhaným syrom.

Toto tradičné jedlo je výborné v chladnejších mesiacoch, ale tiež kedykoľvek budete mať chuť na typické slovenské halušky. Dobrú chuť!

 

Halušky s kapustou - 2
Halušky s kapustou – 2

2) Halušky s kapustou

Halušky s kapustou sú tradičné slovenské jedlo, ktoré sa pripravuje z halušiek a dusenej kapusty. Tu je recept, ako si môžete pripraviť túto lahodnú pochúťku:

Ingrediencie:
– 500 g halušiek
– 1 hlávka kapusty
– 1 cibuľa
– 100 g slaniny
– Soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:
1. Halušky pripravíme podľa obalu a uvarejeme vo vriacej osolenej vode.
2. Kapustu nakrájame na tenké prúžky a osolíme ju.
3. Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu a slaninu.
4. Pridáme nakysnutú kapustu a dusíme ju, kým nezmäkne.
5. Dochutíme soľou a mletým korením podľa chuti.
6. Osušené halušky podávame s dusenou kapustou ako prílohu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *