Halušky s tvarohom

Halušky s tvarohom sú typické slovenské jedlo, ktoré je obľúbené nielen na Slovensku, ale aj v susedných krajinách ako Česko, Poľsko a Maďarsko. Toto jednoduché, ale chuťovo výborné jedlo je ideálne pre tých, ktorí milujú bryndzové špeciality a vďaka svojej jednoduchosti je perfektnou voľbou pre každého, kto nemá veľa času na varenie.

Recept na Halušky s tvarohom:

Suroviny:
– 500 g zemiakov (najmä ružové alebo žlté zemiaky)
– 250 g polohrubej múky
– 1 vajce
– štipka soli
– 200 g tvarohu
– 100 g slaniny alako údeniny (klobása, slanina)
– 1 cibuľa
– soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup:
1. Zemiaky ošúpte a nahrubo nastrúhajte. Pridajte múku, vajce a štipku soli. Vypracujte cesto, z ktorého budete tvarovať halušky. Cesto by malo byť pevné, ale zároveň poddajné.
2. Prineste vodnú bázeň k varu. Soľou ju dobre osolia. Natrhanými kúskami cesta tvorte halušky a varte ich približne 5-7 minút.
3. Medzitým si nakrájajte cibuľu nadrobno a údeninu na kocky. Na panvici s trochou oleja opečte najskôr údeninu a potom pridajte cibuľu. Nechajte ich opražiť do zlatistej farby.
4. Keď sú halušky uvárené, scedíte ich a pridáte k údenine a cibuli. Všetko spolu poriadne premiešajte.
5. Na záver pridajte tvaroh, ktorý rozmrvíte vidličkou alebo ručne. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
6. Hotové halušky s tvarohom ihneď podávajte, kým sú teplé. Môžete ich posypať opraženou slaninkou alebo nastrúhaným vrchnákom syra.

Halušky s tvarohom sú skvelou voľbou pre rýchly obed alebo večeru. Je to výdatné a sýte jedlo, ktoré zasýti celú rodinu a zároveň poteší vaše chuťové poháriky.

Skvelý receptík, čo poviete. 🙂

 

 

2) Halušky s tvarohom

Na prípravu halušiek s tvarohom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 250 g halušiek
– 250 g tvarohu
– 1 vajce
– 2 lyžice múky
– 2 lyžice trstinového cukru
– soľ

Postup prípravy:

1. Najskôr si uvaríme halušky vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
2. Medzitým si pripravíme náplň. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom a múkou a dobre premiešame.
3. Uvarené halušky scedíme a ešte teplé premiešame s prichystanou náplňou.
4. Hotové halušky s tvarohom môžeme posypať cukrom alebo škoricou podľa chuti.

Podávame teplé. Dobrú chuť!

 

3)

Halušky s tvarohom sú tradičným slovenským jedlom, ktoré sa oceňuje nielen pre svoju jedinečnú chuť, ale aj rýchlosť prípravy. Ich krémová textúra a lahodná kombinácia chutí robí z tohto jedla skvelý tip na obed alebo večeru. V tomto článku vám prinášame jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý.

Ingrediencie na halušky s tvarohom

Na prípravu halušiek s tvarohom budete potrebovať:

  • 500 g zemiakov
  • 200 g múky
  • 1 vajce
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 lyžička soli
  • Maslo na podávanie
  • Možnosť: slanina alebo opečená cibuľa na ozdobenie

Postup prípravy halušiek

Prvá časť receptu je jednoduchá. Zemiaky uvarte v šupe, následne ich olúpte a rozpučte na kašu. Do teplej zemiakovej kaše pridajte vajce, soľ a pomaly zamieňajte múku, až kým nezískate hladké cesto. Cesto by malo byť dostatočne mäkké, ale nie lepkavé.

Na varenie halušiek prineste vodu do varu, osolte ju a pomocou lyžice (alebo haluškovača) formujte halušky priamo do vriacej vody. Varíme ich, kým nevyplávajú na povrch, potom ich ešte nechajte variť asi 2-3 minúty.

Hotové halušky sceďte a premiešajte s tvarohom, aby sa dokonale prepojili. Na záver podávajte s kúskom masla a ak chcete, pridajte aj kúsok slaniny alebo opečenej cibule pre lahodnejší zážitok. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Lexa Diana píše:

    Skvelý recept, ľahko sa pripravuje a veľmi chutné jedlo. Určite vyskúšam.

  2. Balazova Alena píše:

    Halušky s tvarohom sú jednoducho najlepšie! Tento recept mi pripomenul staré dobré časy, určite si ich uvarím.

  3. Jela87 píše:

    Nemám rada veľmi komplikované recepty, takže tento je presne pre mňa. Ľahké a chutné jedlo, to sa mi páči!

  4. Viola95 píše:

    Skvelý receptík, čo poviete. 🙂

  5. Metod Oravcova píše:

    Halušky s tvarohom sú tradičným slovenským jedlom, ktoré sa oceňuje nielen pre svoju jedinečnú chuť, ale aj rýchlosť prípravy. Ich krémová textúra a lahodná kombinácia chutí robí z tohto jedla skvelý tip na obed alebo večeru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *