Samozrejme! Tu je postup a recept na maďarský držkový perkelt po slovensky:

Ingrediencie:

  • 500 g držiek
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice strukového tuku
  • 1 polievková lyžica sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletého kmínu
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • soľ podľa chuti
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 400 ml vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 polievková lyžica octu
  • voda podľa potreby

 

Maďarský držkový perkelt postup

Postup:

  1. Držky dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemno.
  2. V hrnci zohrejte strukový tuk a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatova.
  3. Pridajte držky a orestujte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte sladkú papriku, kmín, čierne korenie a soľ. Premiešajte a varte asi 5 minút.
  5. Pridajte múku a premiešajte, aby sa rovnomerne rozpustila.
  6. Postupne prilievajte vývar a varte na miernom ohni asi hodinu, kým držky nezmäknú.
  7. Pridajte smotanu a ocot a nechajte prevrieť. Ak je omáčka príliš hustá, prilejte trochu vody a premiešajte.
  8. Podávajte s haluškami, knedľami alebo šťouchanými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *