Halušky z maslovej tekvice

Halušky z maslovej tekvice predstavujú vynikajúci klasický slovenský pokrm, ktorý si získal srdcia mnohých pre svoju jednoduchú prípravu a intenzívnu chuť.

Tento pokrm sa pripravuje z vodného cesta a maslovej tekvice, pričom táto zelenina im dodáva bohatú vláčnosť a chuťový nádych. Spolu so slaninou, cibuľou a kyslou smotanou vytvárajú ideálnu kombináciu sladkosti a slanosti, ktorá poteší každého gurmána.

Halušky z maslovej tekvice sú rýchlym a chutným jedlom, ktoré má svoje korene v slovenskej kultúre. Na prípravu budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 malá maslová tekvica
– 2 hrnčeky hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– olej na smaženie

Halušky z maslovej tekvice

Návod na prípravu:

1. Maslovú tekvicu dôkladne očistíme, olúpeme a nastrúhame na hrubo.
2. V miske spojíme ešte teplú tekvicu s múkou, vajcom a soľou a vymiesime cesto, ktoré by malo mať hladkú konzistenciu. Ak je hmota príliš suchá, pridáme trochu vody.
3. Na sporáku si prichystáme hrniec s vriacou osolenou vodou.
4. Pomocou lyžice vytvarujeme menšie halušky a šupneme ich do vriacej vody.
5. Keď sa halušky vzniesli na povrch, vytiahneme ich z vody a necháme dôkladne odkvapkať.
6. Na záver ich opražíme na panvici s troškou oleja, až získajú zlatistý odtieň.

Servírujte horúce s kyslou smotanou alebo s slaninou a pažitkou. Prajeme vám dobrú chuť!

Halušky z maslovej tekvice-2

2) Halušky z maslovej tekvice

Halušky z maslovej tekvice sú tradičné slovenské jedlo, ktoré nesklame žiadneho fana chutného a zdravého jedla. Tento recept je náročný len minimálne, takže si ho môžete bez problémov pripraviť aj počas hektických dní. Poďme sa spoločne pozrieť na postup!

Dobrá tukožrútska polievka

Dobrá tukožrútska polievka

Čítať viac »

Ingrediencie na halušky z maslovej tekvice

Tu je zoznam potrebných ingrediencií na prípravu halušiek:

  • 500 g maslovej tekvice
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ podľa chuti
  • voda

Návod na prípravu halušiek

1. Začnite tým, že maslovú tekvicu olúpete, zbavíte semiačok a nakrájate na menšie kocky. Varíme ich vo vode približne 15 minút, kým nezmäknú.

2. Po uvarení sceďte tekvicu a rozmixujte ju na jemné pyré. Dajte pozor, aby pyré trochu vychladlo pred ďalším krokom, aby ste sa nepopálili.

3. V samostatnej miske zmiešajte múku so soľou. Pridajte vychladnuté tekvicové pyré a vajce, potom všetko dôkladne zamiešajte, až vznikne hladké cesto.

4. Prevarte veľký hrniec s vodou a štipkou soli. Keď voda zovrie, pomocou lyžice formujte malé halušky a vložte ich do vriacej vody. Varíme ich, dokým nevyplávajú na povrch, čo trvá zvyčajne 2-3 minúty.

5. Halušky servírujte teplé, so svojou obľúbenou omáčkou alebo posypané nastrúhaným syrom.

Veríme, že si tento recept na halušky z maslovej tekvice obľúbite. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Sabina Blaho píše:

    Vyzera to velmi chutne, urcite vyskusam tento recept. Dakujem za neho!

  2. Qdubovsky píše:

    S maslom a slaninou to musi byt vyborne, urcite skusim tento recept! Dakujem za tip.