Halušky z ryžovej múky

Halušky vyrobené z ryžovej múky sú chutné slovenské cestoviny pripravené z ryžovej múky, ktoré sa bežne podávajú s brynzou, slaninkou a cibuľou. Tento recept je veľmi jednoduchý, chutný a mimoriadne populárny v slovenskej gastronómii, ideálny pre tých, ktorí majú radi jedlá s tradičným slovenským nádychom.

Vzhľadom na ich jemnú štruktúru a skvelú chuť sú halušky vhodné pre rôzne príležitosti ako hlavné jedlo. Pokračovanie receptu, ktoré zahŕňa čerstvé ingrediencie a kuchárske zručnosti, vám poskytne jedinečný zážitok v oblasti slovenskej kuchyne.

Na prípravu halušiek z ryžovej múky potrebujete nasledovné zložky:

– 1 šálka ryžovej múky
– ½ šálky vody
– ½ čajovej lyžičky soli

Halušky z ryžovej múky

Popis:

1. V hrnci privedieme vodu do varu a pridáme soľ.
2. Postupne vmiešajte ryžovú múku do vriacej vody a za stáleho miešania čakajte, kým sa začnú tvoriť halušky.
3. Sledujte, ako halušky vyplávajú na povrch.
4. Nechajte ich variť ešte 2-3 minúty.
5. Odsajte halušky a sú pripravené na podávanie.

Podávajte halušky z ryžovej múky s maslom, kyslou smotanou alebo chutnou omáčkou podľa vašich preferencií. Prajeme dobrú chuť!

Halušky z ryžovej múky-2

2) Halušky z ryžovej múky

Halušky patria k najobľúbenejším bezpochyby jedlám v slovenskej kuchyni. Väčšinou sú pripravované z pšeničnej múky, avšak dnes sa pozrieme na ich variantu z ryžovej múky. Tieto halušky predstavujú výbornú voľbu pre jedincov, ktorí sa vyhýbajú lepku alebo sa chcú odvážiť vyskúšať niečo nové a chutné.

Kuracie prsia s ryžovými rezancami

Kuracie prsia s ryžovými rezancami

Čítať viac »

Ingrediencie na halušky

Na prípravu halušiek z ryžovej múky budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 300 g ryžovej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml vody
  • soľ podľa chuti

Ako omáčku alebo prísady môžete pridať: bryndzu, kyslú smotanu, alebo opečenú slaninku.

Postup prípravy

1. Začnite prípravou cesta: v miske skombinujte ryžovú múku so soľou a pridajte vajce. Pomaly prilievajte vodu a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.

2. V hrnci priveďte osolenú vodu do varu. S pomocou lyžice alebo zemiakovej lyžice dávajte cesto do vriacej vody. Halušky varte asi 3–5 minút, alebo kým nevyplávajú na povrch.

3. Po uvarení halušiek ich sceďte a podávajte s vašimi obľúbenými prísadami, ako je bryndza s kyslou smotanou alebo chutnou slaninkou.

Halušky z ryžovej múky sú výbornou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú bezlepkové možnosti. Ich chuť a textúra sú jedinečné a určite potešia vašu rodinu i priateľov.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Murarikova Peter píše:

    Mňam, halušky z ryžovej múky! Znie to skvele a chutí určite ešte lepšie!

    1. 😍 Annicka 🔥 píše:

      Ryžová múka pridá haluškám úplne iný rozmer 🙂

  2. Htatarka píše:

    Výborný recept! Mám sa na čo tešiť, určite vyskúšam!

    1. 😍 Annicka 🔥 píše:

      Jednoznačne odporúčam si ho dobudúcna uložiť a vyskúšať! 🙂

  3. Eslobodova píše:

    Tento recept je super! Rada varím halušky, a tento recept je pre mňa novinkou.

    1. 😍 Annicka 🔥 píše:

      Som rád, že ťa zaujal! Halušky sú vždy dobrá voľba, určite si na nich pochutíš.