Tvarohové lievance s jahodovou omáčkou

Tvarohové lievance s jahodovou omáčkou. Pochutíte si priatelia. Skvelé raňajky aj olovrant.

Prísady:

  • 200 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 1 štipka soli
  • niekolko lyžíc oleja na vyprážanie

Jahodová omáčka:

  • 250 g čerstvých jahôd
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice vody
  • štipka citrónovej šťavy

 

Tvarohové lievance s jahodovou omáčkou

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, vajcia, múku a soľ a dôkladne premiešajte, kým nezískate hladké a konzistentné cesto.
  2. Na stredne silnom ohni rozohrejte olej v panvici.
  3. Vezmite lyžičku plnú cesta a opatrne ju cez vrchnú časť panvice, aby sa vytvorili malé placky.
  4. Opečte placky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Po upečení odložte lievance na tanier s kuchynským papierom, aby sa odstránil nadbytok oleja.

Príprava jahodovej omáčky:

  1. Opláchnite jahody, odstráňte stopku a nasekajte ich na menšie kúsky.
  2. V hrnci zmiešajte jahody, cukor, vodu a citrónovú šťavu.
  3. Na miernom ohni povarte zmes, občas premiešajte, až kým sa jahody rozpustia a vytvorí sa omáčka s hladkou konzistenciou.
  4. Ak preferujete hladšiu omáčku, môžete ju preliať cez sitko.

Podávajte tvarohové lievance s jahodovou omáčkou ešte teplé. Môžete ich ozdobiť ďalšími čerstvými jahodami alebo posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *