Na prípravu halušiek zemiakových budeme potrebovať:

– 1 kg zemiakov
– 300 g hladkej múky
– soľ
– voda
– maslo
– slanina

 

Halušky zemiakové

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme vo vode s pridanou soľou, kým nebudú mäkké.
2. Uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme cez cedník, aby sme odstránili všetku vodu.
3. V miešacej miske zmiešame zemiaky s múkou a soľou a vypracujeme hladké cesto.
4. Z cesta vytvarujeme tenké valčeky a nakrájame ich na malé kúsky – halušky.
5. Halušky varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberieme cez cedník.
6. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nasekanú slaninu.
7. Orestovanú slaninu zalejeme haluškami a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *