Hlávkový šalát - polievka

Hlávkový šalát je skvelou ingredienciou pre prípravu chutnej polievky. Tu je jednoduchý recept na hlávkovú šalátovú polievku:

Suroviny:

  • 1 hlávka zelenej hlávkového šalátu
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninovej alebo kuracej vývarovej zálievky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Hlávkový šalát – polievka

Postup:

  1. Očistite a nakrájajte cibuľu, mrkvu a zemiaky na malé kocky.
  2. S hlávkového šalátu odoberete vonkajšie lístky a nakrájate šalát na hrubšie prúžky.
  3. V hrnci zohrejte olej a opražte cibuľu dozlatova.
  4. Pridajte mrkvu a zemiaky a opražte ich krátko.
  5. Zalejte všetko zálievkou a povarte, kým sa zelenina neuvarte.
  6. Potom pridajte nakrájaný hlávkový šalát a varíme ešte pár minút, až kým sa šalát nezmäkne.
  7. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.
  8. Podávame teplú a môžeme ozdobiť bylinkami.

Dúfam, že vám táto receptúra vyhovuje! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Hlávkový šalát nie je len súčasťou šalátov, ale skvele sa dá využiť aj na prípravu lahodnej polievky. Táto osviežujúca polievka je ideálna na letné dni alebo ako ľahká večera. V tomto príspevku vám predstavíme recept so všetkými potrebnými ingredienciami a postupom, aby ste si mohli pripraviť túto výnimočnú polievku priamo vo svojej kuchyni.

Ingrediencie na hlávkovú šalátovú polievku

Na prípravu hlávkovej šalátovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 hlávka čerstvého šalátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky na ozdobu, ako je petržlen alebo pažítka

Postup prípravy

1. Najskôr si pripravte zeleninu – cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno, zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.

2. Vo veľkom hrnci rozpáľte olivový olej na strednej teplote, pridajte cibuľu a cesnak a dusíme ich do zlata.

3. Následne pridajte zemiaky a varte ich spoločně s cibuľou a cesnakom, aby sa trocha opražili.

4. Po asi 5 minútach pridajte zeleninový vývar a nechajte ho zovrieť. Znížte teplotu a varte, kým nie sú zemiaky mäkké.

5. Nakoniec pridajte nakrájaný hlávkový šalát a povarte ešte 5 minút. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.

6. Polievku možné podávať teplú, ozdobenú čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Tskutecky píše:

    Dobrý recept. Skúsila som ho a polievka bola vynikajúca.

  2. Valentina16 píše:

    Táto polievka je skvelá a ľahká na prípravu. Chutná výborně.

  3. Stefania Brezina píše:

    Ďakujem za recept, veľmi chutná polievka, určite si ju ešte uvarím.

  4. Lubomir123 píše:

    Všetky ingrediencie máme doma, tak to určite vyskúšame. Polievku som nikdy predtým nevaril, ale postup znie jednoducho, snáď sa nám podarí

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *