Hlávkový šalát - polievka

 

Hlávkový šalát je výbornou zložkou pre prípravu chutnej polievky. Tu je jednoduchý recept na polievku z hlávkového šalátu:

Suroviny:

  • 1 hlávka zelenej hlávkového šalátu
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Polievka z hlávkového šalátu

Postup:

  1. Očistite a nakrájajte cibuľu, mrkvu a zemiaky na malé kocky.
  2. Odoberte vonkajšie listy z hlávkového šalátu a nakrájajte ho na širšie prúžky.
  3. V hrnci zohrejte olej a opražte cibuľu dozlatista.
  4. Pridajte mrkvu a zemiaky a opražte ich krátko.
  5. Zalejte všetko vývarom a varte, kým sa zelenina neuvarí.
  6. Potom pridajte nakrájaný hlávkový šalát a varte ešte niekoľko minút, kým sa šalát nezjemní.
  7. Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
  8. Podávame ju teplú a môžeme ozdobiť bylinkami.

Verím, že vás tento recept poteší! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!

Hlávkový šalát - polievka-2

2) Hlávkový šalát – polievka

Hlávkový šalát nie je jedinou prísadou v šalátoch, ale dokonale sa hodí aj na prípravu chutnej polievky. Tento osviežujúci pokrm je ideálny na letné dni alebo ako jednoduchá večera. V tomto článku vám ponúkneme recept so všetkými potrebnými surovinami a postupom, aby ste si mohli pripraviť túto výnimočnú polievku priamo vo svojej kuchyni.

Ingrediencie na polievku z hlávkového šalátu

Na prípravu polievky z hlávkového šalátu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Dolniacká polievka

Dolniacká polievka

Čítať viac »

  • 1 hlávka čerstvého šalátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky na ozdobu, ako je petržlen alebo pažítka

Postup prípravy

1. Najprv si pripravte zeleninu – cibuľu a cesnak nasekajte najemno, zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.

2. V veľkom hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni, pridajte cibuľu a cesnak a dusíme ich do zlatožltej farby.

3. Potom pridajte zemiaky a varte ich spolu s cibuľou a cesnakom, aby sa mierne opražili.

4. Po približne 5 minútach pridajte zeleninový vývar a nechajte ho zovrieť. Znížte teplotu a varte, kým sú zemiaky mäkké.

5. Nakoniec pridajte nakrájaný hlávkový šalát a varte ešte približne 5 minút. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.

6. Polievka sa podáva teplá, ozdobená čerstvými bylinkami. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Tskutecky píše:

    Dobrý recept. Skúsila som ho a polievka bola vynikajúca.

  2. Valentina16 píše:

    Táto polievka je skvelá a ľahká na prípravu. Chutná výborně.

  3. Stefania Brezina píše:

    Ďakujem za recept, veľmi chutná polievka, určite si ju ešte uvarím.

  4. Lubomir123 píše:

    Všetky ingrediencie máme doma, tak to určite vyskúšame. Polievku som nikdy predtým nevaril, ale postup znie jednoducho, snáď sa nám podarí