Hlivový paprikáš bez smotany

Hlivový paprikáš bez smotany. Troška vylepšiena tradičného Maďarského recpetu by nezaškodilo. Tak som začala experimentovať s tým, že som pridala k paprikáži aj hlivy. Už som ich mala aj sp šampiňónmi, tak hlivy sú niečo o úroveň vyššie. No posdúte sami, či mi to vyšlo dobre.

Ingrediencie:
– 500g hlivy
– 2 cibule
– 2-3 papriky
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, rascaj

 

Hlivový paprikáš bez smotany

Postup:
1. Hlivy očistíme a pokrájame na plátky.
2. Na panvici opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané papriky a paradajky a krátko orestujeme.
3. Pridáme nakrájané hlivy a podusíme do mäkka.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rascajom podľa chuti.
5. Na záver pridáme pretlačený cesnak a ešte krátko podusíme.
6. Podávame s ryžou alebo knedľou.

Dobrú chuť!

 

Hlivový paprikáš je jedným z najobľúbenejších jedál na Slovensku, a tak niet divu, že sa ho vyplatí pripraviť vo svojej kuchyni. Tento recept sa zameriava na jednoduchú verziu bez smotany, takže si môžete vychutnať jeho lahodnú chuť aj bez kalórií navyše. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup, ako si tento pokrm pripraviť doma.

Ingrediencie, Ktoré Potrebujete

Na prípravu hlivového paprikáša bez smotany budete potrebovať:
• 500g hlivy ustricovej
• 1 cibuľu
• 2-3 strúčiky cesnaku
• 2-3 lyžice olivového oleja
• 1 červenú papriku
• 2-3 lyžice mletej papriky
• Soľ a korenie podľa chuti
• (Voliteľné) čerstvé bylinky na ozdobu, ako je petržlen alebo tymián.

Postup Prípravy

Najskôr si nakrájajte cibuľu a cesnak na jemno. V panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Zmiešajte ich, až pokiaľ cibuľa nebude sklovitá. Následne pridajte na kocky nakrájanú červenú papriku a za stáleho miešania pražte ďalšie 2-3 minúty.

Keď paprika zmäkne, pridajte nakrájanú hlivu a premiešajte. Pridajte mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Nezabudnite na ochutenie, hlivový paprikáš bez smotany si zaslúži plnú chuť!

Nechajte všetko variť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým hliva nezhustne a nezíska bohatú farbu. Podávajte horúce, a ak máte, ozdobte čerstvými bylinkami.

Tento hlivový paprikáš bez smotany je nielen jednoduchý, ale aj zdravý, a je skvelou voľbou na večeru alebo obed. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Tpelikan píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  2. Otatarka píše:

    Nádherný recept, teším sa na vyskúšanie!

  3. Liska Miloslav píše:

    Tento paprikáš bez smotany vyzerá chutne, určite ho urobím pre svoju rodinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *