Hlivový paprikáš bez smotany

Hlivový paprikáš bez smotany. Trošku vylepšenia klasického maďarského receptu by neprišlo nazmar. Rozhodla som sa experimentovať a do paprikáša pridať aj hlivy. Už som ich kombinovala s šampiňónmi, takže hlivy sú na úplne inej úrovni. No posúďte sami, či sa mi to podarilo.

Ingrediencie:
– 500g hlivy
– 2 cibule
– 2-3 papriky
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, rasca

 

Hlivový paprikáš bez smotany

Postup:
1. Hlivy dôkladne očistíme a nakrájame na plátky.
2. Na panvici osmahneme nakrájanú cibuľu, potom pridáme papriky a paradajky a krátko ich opražíme.
3. Pridáme nakrájané hlivy a dusíme, kým nie sú mäkké.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rascou podľa vlastnej chuti.
5. Na záver vmiešame pretlačený cesnak a ešte chvíľu podusíme.
6. Servírujeme s ryžou alebo knedľou.

Dobrú chuť!

 

Hlivový paprikáš patrí medzi najžiadanejšie jedlá na Slovensku, preto niet divu, že sa oplatí ho pripraviť vo vlastnej kuchyni. Tento recept sa zameriava na jednoduchú variantu bez smotany, čo vám umožní vychutnať jeho výnimočnú chuť bez nadbytočných kalórií. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup, ako si tento pokrm pripraviť doma.

Ako upiecť dobrý chlieb?

Ako upiecť dobrý chlieb?

Čítať viac »

Potrebné Ingrediencie

Na prípravu hlivového paprikáša bez smotany budete potrebovať:
• 500g hlivy ustricovej
• 1 cibuľu
• 2-3 strúčiky cesnaku
• 2-3 lyžice olivového oleja
• 1 červenú papriku
• 2-3 lyžice mletej papriky
• Soľ a korenie podľa preferencií
• (Voliteľné) čerstvé bylinky na dekoráciu, ako je petržlen alebo tymián.

Postup Prípravy

Najprv si nakrájajte cibuľu a cesnak na drobno. V panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu s cesnakom. Zmiešajte ingrediencie, až kým cibuľa nezíska sklovitú konzistenciu. Potom pridajte na kocky nakrájanú červenú papriku a pri neustálom miešaní opražte 2-3 minúty.

Keď paprika zmäkne, pridajte nakrájané hlivy a premiešajte. Následne pridajte mletú papriku, soľ a korenie podľa vkusu. Nezabudnite na správne ochutenie, hlivový paprikáš bez smotany si zaslúži plnú chuť!

Nechajte všetky ingrediencie variť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým hlivy nezvisnú a nezískajú bohatú farbu. Servírujte horúce a prípade ozdobte čerstvými bylinkami.

Tento hlivový paprikáš bez smotany je nielen jednoduchá, ale aj zdravá voľba, ideálna na večeru alebo obed. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Tpelikan píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  2. Otatarka píše:

    Nádherný recept, teším sa na vyskúšanie!

  3. Liska Miloslav píše:

    Tento paprikáš bez smotany vyzerá chutne, určite ho urobím pre svoju rodinu.