Hlivový paprikáš bez smotany. Troška vylepšiena tradičného Maďarského recpetu by nezaškodilo. Tak som začala experimentovať s tým, že som pridala k paprikáži aj hlivy. Už som ich mala aj sp šampiňónmi, tak hlivy sú niečo o úroveň vyššie. No posdúte sami, či mi to vyšlo dobre.
Ingrediencie:
– 500g hlivy
– 2 cibule
– 2-3 papriky
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, rascaj
Hlivový paprikáš bez smotany
Postup:
1. Hlivy očistíme a pokrájame na plátky.
2. Na panvici opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané papriky a paradajky a krátko orestujeme.
3. Pridáme nakrájané hlivy a podusíme do mäkka.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rascajom podľa chuti.
5. Na záver pridáme pretlačený cesnak a ešte krátko podusíme.
6. Podávame s ryžou alebo knedľou.
Dobrú chuť!