Horčicova omáčka k panenke

 

Rýchly spôsob, ktorý nevyžaduje varenie panenky, ale je zameraný iba na omáčku z horčice, ktorá sa servíruje k panenke.

Horčicová omáčka k panenke

Tento postup je súčasťou receptu na panenku.
Ak plánujete pripravovať panenku a neviete, ako sa robí horčicovo-medová omáčka, rada vám s týmto odporúčam pomôcť.

Neskutočná  panenka s omáčkou zo zeleného korenia,odpaľované zemiaky. #bravcovapanenka

 

 

Horčicová omáčka predstavuje výnimočnú voľbu, ak chcete obohatiť chuť vášho jedla z panenky. Tu je stručný návod, ako si ju pripraviť:

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia

Pokyny:

  1. V hrnci si na miernom plameni zahrejte smotanu na varenie. Snažte sa, aby nebola priveľmi horúca a nezačala vrieť.
  2. Do hrnca so smotanou pridajte horčicu, med a sójovú omáčku.
  3. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Nechajte omáčku variť na nízkom ohni približne 5 minút, pravidelne zamiešavajúc, aby sa neprilepila na dno.
  5. Počas varenia ochutnávajte a podľa potreby pridávajte soľ a korenie pre požadovanú chuť.
  6. Omáčku podávajte teplú s panenkou.

Odporúčam si pozrieť aj tento video návod, ktorý ponúka ďalšie užitočné rady na prípravu horčicovej omáčky: Horčicová omáčka k panenke

Plnka z Héry

Plnka z Héry

Čítať viac »

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa pýtať.

Horčicová omáčka k panenke-2

2) Horčicová omáčka k panenke

Horčicová omáčka je vynikajúcim spôsobom, ako vniesť do mäsových jedál nový rozmer chuti. Najmä, keď túto omáčku podávate k panenke, vytvoríte jedlo, ktoré očarí aj tých najnáročnejších gurmánov. Dnes vám predvediem recept, ktorý je ľahko realizovateľný a ponúka dokonalú rovnováhu medzi pikantnosťou horčice a nežnosťou mäsa.

Potrebné ingrediencie na prípravu

Predtým, než začnete variť, pripravte si tieto ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice horčice (môžete použiť aj pikantnú variantu)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Predpis na prípravu

Teraz, keď máte všetky potrebné ingrediencie po ruke, môžeme prejsť k vareniu. Najprv na panvici rozohrejte olivový olej a na ňom orestujte nakrájanú cibuľu, až bude priesvitná. Potom pridajte pretlačený cesnak a restujte asi minútu, aby uvoľnil svoju arómu.

Následne do panvice pridajte horčicu a dobre premiešajte. Potom vlejte smotanu na varenie a nechajte zmes variť na nízkom ohni približne 5-7 minút. Omáčka by sa mala zahustiť a vytvoriť jemnú konzistenciu. Na konci dochuťte soľou a korením. Hotovú horčicovú omáčku podávajte na panenke a vychutnajte si túto skvelú kombináciu chutí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Erika píše:

    Najlepšia omáčka, krásne ďakujem. Veľmi nám chutila celej rodine.
    Deťom tiež. Dikyy

  2. Wbicek píše:

    Horčicová omáčka je skvelou voľbou pre panenku. Tento recept je skvelý a jednoduchý na prípravu.

  3. Xjonata píše:

    Ďakujem za tento rýchly postup. Už sa teším, že si omáčku vyskúšam k panenke.

  4. Anonym píše:

    Rada sa učím nové recepty a tento znel veľmi chutne. Chcem ho vyskúšať už teraz.

  5. Rastislav Janosik píše:

    Dokonalé, ako príjemné čítanie a ďalší recept na omáčku k panenke.

  6. Lcuntalova píše:

    Nikdy som neskúsila horčicovú omáčku k panenke, ale tento článok ma naozaj presvedcil, že to musím vyskúšať.