Pre niektorých je to zložitý recept, pretože nerd varí v tlakovom hrnci. Mne sa však veľmi páčia výhody prípravy jedla pod tlakom.
Hovädzia roláda s cesnakom
Tu je recept na Hovädziu roládu s cesnakom:
Zloženie:
- 800 g hovädzieho mäsa na roládu (napr. pliecko)
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice soli
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 1 lyžička vegety
- 1 lyžička čierneho korenia
- olej na vyprážanie
Postup prípravy:
- Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky a stlačíme ho kladivom na mäso, aby sme ho zjemnili.
- Cesnak a cibuľu nasekáme na drobné kúsky.
- V miske zmiešame marinádu so soľou, mletou paprikou, majoránkou, sušenou petržlenovou vňaťou, vegetou a čiernym korením.
- Naplníme mäso marinádou a zvinieme do závitku.
- Zrolujeme roládu a zabezpečíme ju pomocou kuchynskej niťky.
- Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opražíme roládu zo všetkých strán, kým nenadobudne zlatohnedú farbu.
- Potom roládu odložíme z panvice a umiestnime do tlakového hrnca.
- Do hrnca pridáme mletý cesnak, nakrájanú cibuľu a horčicu.
- Uzavrieme hrniec a varíme podľa pokynov pre tlakový hrniec.
- Po uvarení necháme roládu v hrnci trochu vychladnúť a následne ju nakrájame na plátky.
Takto pripravená Hovädzia roláda s cesnakom je skvelá, jemná a plná chutí. Môžete ju podávať s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad s knedľou alebo zemiakovým pyré. Prajem dobrú chuť!