Hovädzia roláda s cesnakom

Pre niekoho náročnejší recept lebo nerd robí v tlakovom hrnci. Ja som si však boLúbila vymoženosti robenia jedla pod tlakom.

Hovädzia roláda s cesnakom

Hovädzia roláda|Komora slovenských gazdín

 

Tu je recept na Hovädziu roládu s cesnakom:

Suroviny:

  • 800 g hovädzieho mäsa na roládu (napr. pliecko)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice soľ
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička vegety
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • olej na smaženie

Postup:

  1. Hovädzie mäso si nakrájame na tenké plátky a vyklepeme ho pomocou kladiva na mäso, aby sa zjemnilo.
  2. Cesnak a cibuľu nakrájame na malé kúsky.
  3. V miske si pripravíme marinádu zo soľou, mletou paprikou, majoránkou, sušenou petržlenovou vňaťou, vegetou a čiernym korením.
  4. Mäsá plníme marinádou a pokladáme na seba do závitku.
  5. Zrolujeme roládu a obalíme ju pomocou kuchynskej niťky.
  6. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom osmažíme roládu z každej strany, kým nenadobudne zlatohnedú farbu.
  7. Potom roládu odložíme z panvice a dostaneme ju do tlakového hrnca.
  8. Do hrnca pridáme mletý cesnak, nakrájanú cibuľu a horčicu.
  9. Zatvoríme hrniec a povaríme podľa pokynov pre tlakový hrniec.
  10. Po uvarení necháme roládu v hrnci trochu vychladnúť a potom ju nakrájame na plátky.

Takto pripravená Hovädzia roláda s cesnakom je výborná, mäkká a plná chutí. Môžete ju podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *