Pre niekoho náročnejší recept lebo nerd robí v tlakovom hrnci. Ja som si však boLúbila vymoženosti robenia jedla pod tlakom.
Hovädzia roláda s cesnakom
Tu je recept na Hovädziu roládu s cesnakom:
Suroviny:
- 800 g hovädzieho mäsa na roládu (napr. pliecko)
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice soľ
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 1 lyžička vegety
- 1 lyžička čierneho korenia
- olej na smaženie
Postup:
- Hovädzie mäso si nakrájame na tenké plátky a vyklepeme ho pomocou kladiva na mäso, aby sa zjemnilo.
- Cesnak a cibuľu nakrájame na malé kúsky.
- V miske si pripravíme marinádu zo soľou, mletou paprikou, majoránkou, sušenou petržlenovou vňaťou, vegetou a čiernym korením.
- Mäsá plníme marinádou a pokladáme na seba do závitku.
- Zrolujeme roládu a obalíme ju pomocou kuchynskej niťky.
- Na panvici rozohrejeme olej a na ňom osmažíme roládu z každej strany, kým nenadobudne zlatohnedú farbu.
- Potom roládu odložíme z panvice a dostaneme ju do tlakového hrnca.
- Do hrnca pridáme mletý cesnak, nakrájanú cibuľu a horčicu.
- Zatvoríme hrniec a povaríme podľa pokynov pre tlakový hrniec.
- Po uvarení necháme roládu v hrnci trochu vychladnúť a potom ju nakrájame na plátky.
Takto pripravená Hovädzia roláda s cesnakom je výborná, mäkká a plná chutí. Môžete ju podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť!