Hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi

Výborná, sytá a zároveň nenáročná večera z hovädzieho mäsa a zeleniny ostáva stále obľúbenou klasikou. Toto jedlo poteší nielen zanietených milovníkov červeného mäsa, ale aj tých, ktorí ocenia lahodnú kombináciu nasládlej chuti zapečenej cvikly a zemitých zemiakov. Príprava je navyše veľmi jednoduchá, takže si môžete dopriať bohatú večeru bez veľkého úsilia.

Recept na Hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi:

Ingrediencie (pre 4 porcie):
– 600 g hovädzej sviečkovice alebo mäsa zo zadnej časti
– 4 väčšie cvikly
– 800 g zemiakov
– 2 cibule
– 4 strúčiky cesnaku
– petržlenová vňať
– soľ, čierne korenie, majoránka
– maslo alebo olej na opraženie

Postup:
1. Očistenú sviečkovicu nakrájajte na menšie kocôčky a opražte ju na panvici s olejom alebo maslom zo všetkých strán, až bude pekne zlatistá. Potom ju presuňte do väčšej zapekacej misky.

2. Ošúpané zemiaky nakrájajte na kocky a pridajte do misy spolu s nasekanými cibuľkami a cesnakom.

3. Očistenú cviklu nakrájajte na kocky a taktiež pridajte k ostatným surovinám. Posoľte, okoreňte a premiešajte s posekanou petržlenovou vňaťou a majoránkou.

4. Zmes zalejte pohárom vody alebo vývaru a zakryte alobalom. Pečte v rúre predhriatej na 180°C asi 1,5 hodiny, kým je mäso krásne jemné.

5. Po dopečení odkryte a zapečte ďalších 15 minút, aby sa na povrchu vytvorila chrumkavá kôrka.

Hotové jedlo ozdobte na tanieri troškou zelene a podávajte s opraženým pečivom alebo čerstvým chlebom. Prajeme dobrú chuť!

 

Hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi - 2

2) Hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi

Hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi.

Zloženie:

Cesnaková bageta recept

Cesnaková bageta recept

Čítať viac »

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. hovädzí rezeň), nakrájaného na tenké plátky
  • 2 stredne veľké cvikly, olúpané a nastrúhané
  • 4 väčšie zemiaky, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 šálky nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen, tymián, rozmarín)
  • 1/2 šálky mäsového vývaru
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté.
  3. Pridajte plátky hovädzieho mäsa a opekajte ich z oboch strán, kým nie sú dobre prepečené. Osolte a okoreňte podľa chuti. Odložte mäso bokom.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte cviklu a zemiaky s nasekanými bylinkami, soľou, čerstvo mletým čiernym korením a polovicou mäsového vývaru.
  5. Vymažte pekáč alebo formu na pečenie olejom. Uložte do nej striedavo vrstvy zemiakov, cvikly a plátky mäsa.
  6. Zmiešajte zvyšok mäsového vývaru so smotanou na varenie a jemne poliate touto zmesou zemiaky, cviklu a mäso.
  7. Zakryte formu a pečte v predhriatej rúre asi 45-50 minút, kým zemiaky nie sú mäkké a všetko je dobre prepečené.
  8. Toto jedlo pred podávaním nechajte chvíľu odpočívať a potom nakrájajte na porcie.
  9. Pokrm môžete servírovať s čerstvým chlebom alebo zeleným šalátom.

Tento recept ponúka výdatné hovädzie mäso spojené so zapečenou cviklou a zemiakmi, vytvárajúc chutný a sýty pokrm.

 

3)

Bravčová pečienka s cuketou

Bravčová pečienka s cuketou

Čítať viac »

Hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi je vôňou bohatej prírody na vašom tanieri. Tento recept, kombinujúci nádherné chute červenej cvikly a lahodného hovädzieho mäsa, je ideálny na rodinné oslavy alebo víkendové večere. Príprava jedla vyžaduje minimálne úsilie a jeho výsledok vás určite očarí.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu tohto chutného jedla budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (napríklad hovädzí steak)
  • 300 g cvikle
  • 600 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky (petržlen alebo tymián)

 

Postup prípravy jedla

Na začiatku si predhrejte rúru na 180°C. Zemiaky a cviklu dôkladne umyte a nakrájajte na kúsky. Hovädzie mäso osoľte a okoreňte. Na panvici s olivovým olejom osmažte cibuľu a cesnak, až sú zlatohnedé. Pridajte hovädzie mäso a nechajte ho zhnednúť na všetkých stranách.

Do pekáča usporiadajte zemiaky a cviklu, a navrch pridajte opražené mäso. Podlejte trochou vody a posypte čerstvými bylinkami. Pečte v predhriatej rúre približne 45 minút, kým je mäso mäkké a chute sa spojí.

Akonáhle je pokrm hotový, podávajte ho s obľúbeným šalátom alebo čerstvým chlebom. Hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi vás určite zaujme svojou delikátnou chuťou a jednoduchou prípravou. Tento recept je tak skvelý, že celá rodina si ho nepochybne obľúbi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Julius Hrda píše:

    Vždy som si myslel, že hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi je náročné pripraviť, ale tento recept ma presvedčil, že to nie je také zložité! Určite vyskúšam.

  2. Matej Polakova píše:

    Tento recept je úžasný! Vyskúšala som ho a celá rodina sa olizovala. Skvelá kombinácia chutí a naozaj nenáročná príprava.

  3. Boleslav47 píše:

    Tento recept na hovädzie mäso so zapečenou cviklou a zemiakmi je skvelý! Vďaka nemu som sa stal kuchárom vo svojej rodine. Dúfam, že prinesie radosť aj ostatným.