Ingrediencie:
– 250 g sušených hráškov
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 200 g údeného rebra
– soľ, mleté čierne korenie, mletý rascaj
– olej na opraženie
Hrachová polievka s údeným rebrom
Postup:
1. Hrášok prepláchneme pod vodou a necháme ho cez noc namočený vo vode.
2. Cibuľu nakrájame na drobno a zeleninu očistíme a nakrájame na kocky.
3. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu spolu s korením.
4. Pridáme nakrájanú zeleninu a hrášok a zalejeme vodou.
5. Pridáme údené rebro a necháme variť približne 30 minút, kým sa hrášok zmäkne.
6. Dochutíme soľou, korením a rascajom podľa chuti.
7. Podávame horúcu s čerstvým pečivom.
Dobrú chuť!