Hrachová polievka vianočná

 

Vianočná hrášková polievka predstavuje skvelú voľbu na sviatočné obdobie. Nižšie nájdete jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 300 g sušeného hrášku
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemno
  • 2 mrkvy, nakrájané na malé časti
  • 2 zemiaky, nakrájané na malé časti
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chute
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej

Príprava:

  1. Hrášok prepláchnite pod prúdom vody a namočte ho do vody na noc. Po namočení ho znova opláchnite a sceďte.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a na ňom opražte cibuľu a cesnak, až kým získajú zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte mrkvu, zemiaky a namočený hrášok. Zalejte zeleninovým vývarom a podľa potreby osolte a okoreňte.
  4. Nechajte polievku variť približne 45 – 60 minút, kým hrášok a zelenina nezmäknú a nebudú dokonale ochutené.
  5. Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujte, alebo ju prelejte do mixéra a mixujte, kým nezíska hladkú konzistenciu.
  6. Vráťte polievku späť do hrnca a zohrejte. V prípade, že je príliš hustá, pridajte trochu vody a zamiešajte.
  7. Na záver posypte polievku nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte ju s čerstvým chlebom.

Verím, že vám tento recept pomôže vytvoriť lahodnú vianočnú hráškovú polievku. Prajem dobrú chuť!

Hrachová polievka vianočná-2

2) Hrachová polievka vianočná

Vianočná hrášková polievka je jedným z klasických receptov, ktorý by nemal chýbať na tvojom sviatočnom stole. Tento chutný a výživný pokrm je ideálnym spôsobom, ako privítať zimu s jeho bohatou chuťou a príjemnou arómou. Dnes si ukážeme, ako si pripraviť túto lahodnú polievku krok za krokom.

Klasické talianské risotto

Klasické talianské risotto

Čítať viac »

Suroviny na hrachovú polievku

Na prípravu vianočnej hrachovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 250 g sušeného hrachu
  • 1 mrkva, nakrájaná na kocky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

Postup prípravy

Začnite so sušeným hrachom, ktorý najprv namočte do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc. Po namočení, uvarte hrach v čistej vode, pričom občas zbierajte penu, ktorá sa vytvára. Keď je hrach jemný, preložte ho do inej nádoby.

Na panvici na oleji opražte cibuľu do zlatista, následne pridajte mrkvu a zemiaky. Potom pridajte uvarený hrach a zeleninový vývar. Pomaly duste a pridajte bobkové listy. Varíme približne 20-30 minút, až kým zemiaky nezmäknú. Na konci dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Podávajte teplé, ideálne s čerstvým chlebom. Užite si jedinečnú vianočnú atmosféru s touto jedinečnou hrachovou polievkou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Zita Holeczyova píše:

    Vianočná hrachová polievka je skvelá na sviatky. Veľmi rada ju varím a vždy sa teším, keď si ju môžem dopriať.

  2. Silvia94 píše:

    Tento recept je super! Hrachová polievka je moja obľúbená a tento postup mi pomohol pri variacii tradičného receptu.