Na prípravu tejto lahodnej hrachovej polievky budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500 g čerstvého hrachu
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 koreň petržlenový
– 1 polievková lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie
Hrachová polievka z čerstvého hrachu
Postup:
1. Hrášok zbavíme šupiek a dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou.
2. Cibuľu, zemiaky, mrkvu a petržlen nastrúhame a orestujeme na masle vo väčšom hrnci.
3. Pridáme čerstvý hrášok a zalijeme zeleninovým vývarom.
4. Varíme približne 20-25 minút, kým hrach a zelenina nezmäknú.
5. Dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom podľa vlastnej chuti.
6. Polievku rozmixujeme do jemnej konzistencie s pomocou mixéra.
Na záver môžeme servírovať s kôrkou chleba alebo s plátkom slaniny. Prajeme dobrú chuť!