Hrachová polievka z čerstvého hrachu

Na prípravu tejto chutnej hrachovej polievky budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500 g čerstvého hrachu
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 koreň petržlenový
– 1 polievková lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

 

Hrachová polievka z čerstvého hrachu

Postup:

1. Hrášok očistíme od šupky a prepláchneme pod vodou.
2. Nastrúhame cibuľu, zemiaky, mrkvu a petržlen a orestujeme ich na masle vo veľkom hrnci.
3. Pridáme čerstvý hrášok a zalejeme zeleninovým vývarom.
4. Varíme asi 20-25 minút, kým hrášok a zelenina nezmäknú.
5. Dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom podľa chuti.
6. Polievku rozmixujeme do hladka pomocou mixéra.

Nakoniec môžeme podávať s kôrkou chleba alebo s plátkom slaniny. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *