Hrachová polievka z čerstvého hrachu

Na prípravu tejto lahodnej hrachovej polievky budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

– 500 g čerstvého hrachu
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 koreň petržlenový
– 1 polievková lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

 

Hrachová polievka z čerstvého hrachu

Postup:

Kuracie prsia na tirolský spôsob

Kuracie prsia na tirolský spôsob

Čítať viac »

1. Hrášok zbavíme šupiek a dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou.
2. Cibuľu, zemiaky, mrkvu a petržlen nastrúhame a orestujeme na masle vo väčšom hrnci.
3. Pridáme čerstvý hrášok a zalijeme zeleninovým vývarom.
4. Varíme približne 20-25 minút, kým hrach a zelenina nezmäknú.
5. Dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom podľa vlastnej chuti.
6. Polievku rozmixujeme do jemnej konzistencie s pomocou mixéra.

Na záver môžeme servírovať s kôrkou chleba alebo s plátkom slaniny. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *