Suroviny:
– 2 hrste sušeného hrášku
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zeleninová kubická kostka
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– 1 polievková lyžica cesnakového pyré
– soľ, čierne korenie
Hráškový krém s pestom
Postup:
1. Hrášky si predtým namočíme do vody na celú noc, potom ich objemne zalijeme čistou vodou a varíme, až kým nezmäknú.
2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme uvarené hrášky aj s vodou, pridáme zeleninovú kubickú kostku a necháme variť ešte približne 10 minút.
4. Počas varenia môžeme dochutiť soľou a korením podľa preferencií.
5. Na záver spojíme hráškovú polievku s cesnakovým pyré a necháme chvíľu podusiť.
6. Servírujeme teplé s nejakou chutnou mäsitou prílohou.
Dobrú chuť!