Segedínsky guláš bez smotany

Segedínsky guláš bez smotany je dobrá voľba na každý deň. A ideálne ak vám k tomu že spraví aj knedľu. Dobre vyparenú nad vodou, alebo aj tá kupovaná nie na zahodenie. Niekedy nemáme ani jedno, tak aj chlieb je vhodný.

Suroviny:
– 500 g bravčového mäsa na guláš
– 2 veľké cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 papriky
– 2 lyžice mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 lyžica oleja
– 2 lyžice múky
– voda

 

Segedínsky guláš bez smotany

Postup:
1. Mäso nakrájame na menšie kúsky a opražíme na oleji v hrnci.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a papriky a opražíme spolu.
3. Pridáme mletú papriku, soľ a korenie podľa chuti a dolejeme trochu vody.
4. Podusíme do mäkkosti mäsa.
5. V miske si zmiešame múku s trochou vody na hladkú zmes a pridáme do guláša.
6. Varíme ešte chvíľu, kým omáčka zahustí.

Podávame s knedľou alebo chlebom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *