Hribová polievka je jednoduchá a chutná polievka, ktorú si môžete pripraviť z húb, cibule, zemiakov a smotany. Tu je recept:
Suroviny:
– 500 g čerstvých húb (napr. hriby)
– 1 väčšia cibuľa
– 2 stredné zemiaky
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica masla
– soľ, čierne korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 100 ml smotany na šľahanie
Hribiková polievka
Postup:
1. Huby očistite a nakrájajte na plátky, cibuľu nakrájajte na drobné kocky a zemiaky na kocky.
2. V hrnci rozohrejte olej a maslo a orestujte na ňom cibuľu, potom pridajte huby a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút.
3. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti a nechajte variť asi 20 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
4. Potom polievku rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
5. Na záver pridajte smotanu na šľahanie a dobre premiešajte.
6. Polievku môžete ešte dochutiť soľou a korením podľa chuti a servírujte teplú.
Dobrú chuť!
Hribová polievka vyzerá skvele! Rád varím a tento recept je presne to, čo som hľadal. Určite ho vyskúšam. Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Ďakujem za zdieľanie!
Super recept na hribovú polievku! Milujem huby a tento pokrm si chcem pripraviť na víkend. Je to skvelý spôsob, ako stráviť čas s rodinou pri varení. Teším sa na túto lahôdku!
Wow, táto hribová polievka vyzerá veľmi chutne! Určite ju pripravím pre svojich priateľov na večeru. Je úžasné, ako jednoduché suroviny dokážu vytvoriť niečo tak vynikajúce. Ďakujem za tento recept!
Tento recept na hribovú polievku ma veľmi zaujal! Vždy som si myslel, že varenie je náročné, ale s takýmto jednoduchým návodom to bude hračka. Určite ho vyskúšam a už sa teším na výsledok!
Hribová polievka znie fantasticky! Máme doma veľa húb a neviem si predstaviť lepší spôsob ich využitia. Tento recept je skvelý nápad a ja ho určite urobím aj pre moju rodinu. Veľká vďaka!