Hribová kyslá polievka je tradičná slovenská pochúťka, ktorá v sebe spojuje výrazné chute húb a kyselosti. Tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 500 g čerstvých húb (napr. hlivy, žihľavy)
- 1 väčšia cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 lyžica masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice octu (alebo podľa chuti)
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice hladkej múky (na zahustenie)
- 2 lyžice kyslej smotany (na dochutenie)
- kôpor na posypanie
Hríbova kyslá polievka
Postup:
- Huby dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú.
- Pridáme nakrájané huby a dusíme ich asi 10 minút, kým zmäknú a voda z nich vyparuje.
- Potom pridáme múku a dobre premiešame, aby sa huby obalili.
- Postupne pridáme zeleninový vývar a varíme asi 15 minút na strednom ohni, aby sa chutné arómy zmiešali.
- Teraz pridáme ocot, soľ a korenie podľa chuti. Varíme ešte niekoľko minút.
- Na záver pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame.
- Polievku podávame posypanú čerstvým nasekaným kôprom.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie požiadavky alebo otázky, neváhajte sa spýtať.
2)
Hríbova kyslá polievka je tradičná slovenská polievka, známa svojou jedinečnou chuťou a arómou. Vytvorená z čerstvých húb, je to skvelý spôsob, ako si užiť bohatstvo lesných plodín. V tomto článku vám predstavíme recept na hríbovu kyslú polievku, ktorý zvládne každý kuchár, bez ohľadu na úroveň jeho skúseností.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu tejto chutnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 300 g čerstvých húb (hríbov podle vlastného výberu)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 stredné zemiaky
- 1,5 l vývaru (zeleninového alebo mäsového)
- 100 ml kyslej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy hríbovej kyslej polievky
Prvým krokom je nakrájať cibuľu a cesnak nadrobno. Na hore uvedenej pánvi ich osmahnite na oleji dozlatista. Potom pridajte nakrájané hríby a pražte, až sa začne uvoľňovať ich aróma. Následne pridajte nakrájané zemiaky a všetko zalejte vývarom.
Priveďte do varu a nechajte variť približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Po uvarení polievky ju odstavte z ohňa a pridajte kyslú smotanu. Dôkladne premiešajte, osolte a okoreňte podľa chuti. Na konci polievku ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Hríbova kyslá polievka je ideálna ako predjedlo alebo hlavný chod. Vychutnajte si ju s kúsok čerstvého chleba a tešte sa na jej nezameniteľnú chuť!
Nikdy som nerobil kyslú polievku. Možno by to malo chut? Kto skúšal?
Recept sa mi zdá byť veľmi jednoduchý na prípravu. Rada by som ho vyskúšala.
Kyslá polievka je môj obľúbený druh polievky. Tento recept si určite vyskúšam.
Tento recept na hríbovú kyslú polievku je jednoducho úžasný! Milujem kombináciu chutí húb a kyslej smotany. Je to skvelá voľba na chladné dni, keď si chcete dopriať niečo výnimočné. Určite ho vyskúšam čoskoro!
Hríbová kyslá polievka je skutočná lahôdka! Veľmi sa mi páči, ako sú v recepte zahrnuté čerstvé ingrediencie. Pripravila som ju pre rodinu a všetci si pochvaľovali. Určite ju odporúčam každému milovníkovi dobrého jedla!
Wow, tento recept je presne to, čo som hľadala! Hríbová kyslá polievka má nádhernú arómu a chuť. Pripravila som ju na rodinnej oslave a všetci ju zbožňovali! Určite sa k nemu vrátim aj v budúcnosti.
Tento recept na hríbovú polievku ma úplne ohromil! Všetky tie chute sa dokonale spojili a výsledok bol fantastický. Určite ho budem variť častejšie, je to skvelý spôsob, ako využiť huby zo záhrady!
Hríbová kyslá polievka je moja nová obľúbená! Recept je jednoduchý a výsledok je skutočne chutný. Pridala som aj trochu viac korenia a bolo to dokonalé. Odporúčam všetkým milovníkom domácich jedál!