Hríbová omáčka bez smotany

Houbová omáčka je jednoduché a chutné jedlo, ktoré skvelo doplní množstvo pokrmov. Pripravila som pre vás omáčku z húb bez smotany. Je to v zásade veľmi podobný recept, no zaslúži si pozornosť oboch variantov. Tu je návod na prípravu hríbovej omáčky bez smotany:

Ingrediencie:
– 300 g čerstvých húb (napríklad žampióny alebo hríby)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 500 ml hovädzieho vývaru
– soľ, korenie
– petržlenová vňať na dekoráciu

Hríbová omáčka bez smotany

Postup:
1. Dôkladne umyte a nakrájajte huby na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte na malé kúsky.
2. Na panvici rozohrejte maslo a osmažte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridajte nakrájané huby a za občasného miešania ich restujte, kým nepustia vodu a tá sa neodparí.
4. Následne vmiešajte múku a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
5. Postupne pridávajte hovädzí vývar a za neustáleho miešania nechajte omáčku zhustiť.
6. Osoľte a okořeňte podľa vlastnej chuti.
7. Omáčku nechajte ešte krátko variť na miernom ohni a neskôr ju môžete podávať.
8. Pred servírovaním môžete omáčku ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Hríbovú omáčku môžete podávať k mäsu, zemiakovým knedlíkom alebo cestovinám. Prajem dobrú chuť!

Hríbová omáčka bez smotany-2

 

2) Hríbová omáčka bez smotany

Hríbová omáčka bez smotany je skvelou voľbou pre tých, ktorí uprednostňujú ľahšie jedlá. Je to chutné, aromatické a dokonale doplní rôzne pokrmy, ako sú cestoviny, ryža alebo zemiaky. Okrem toho je jej príprava veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý, bez ohľadu na úroveň kulinárskeho umenia.

Ako uvariť cestoviny?

Ako uvariť cestoviny?

Čítať viac »

Ingrediencie na hríbovú omáčku

Na prípravu hríbovej omáčky budete potrebovať:

  • 300 g čerstvých alebo sušených hríbov
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Príprava hríbovej omáčky

Začnite tým, že čerstvé hríby dôkladne umyjete a nakrájate ich na malé kusy. Ak používate sušené hríby, najprv ich namočte do vody na 30 minút a potom sceďte. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nasekanú cibuľu. Restujte ju, kým sa nestane sklovitou.

Do panvice pridajte nasekaný cesnak a hríby, a smažte ich asi 5 minút. Potom pridajte zeleninový vývar a nechajte omáčku variť na strednom ohni, až kým sa nezredukuje a nezískate príjemnú arómu. Nezabudnite osoliť a okoreniť podľa vlastnej chuti. Teraz je hríbová omáčka bez smotany pripravená.

Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte. Vyskúšajte túto hríbovú omáčku s vaším obľúbeným jedlom a na vlastnej koži zistíte, ako lahodne a jednoducho sa dá variť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Zdenka Kopecky píše:

    Hríbová omáčka bez smotany je skvelou alternatívou pre tých, čo dbajú na svoje zdravie. Môžem len odporučiť vyskúšať!