Ako si môžete pripraviť polievku z hríbov so smotanou? Môžete postupovať podľa tohto receptu:
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých hríbov
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 4 polievkové lyžice masla
- 4 polievkové lyžice múky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
Polievka z hríbov so smotanou
Postup prípravy:
- Hríby dôkladne vyčistite a nakrájajte na plátky.
- Na panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice masla a pridajte cibuľu. Krátko ju orestujte, kým nezmäkne.
- Potom pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte minútu.
- Pridajte zvyšné maslo a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte hríby a smažte, kým nezmäknú a nevydajú vodu.
- Priebežne premiešavajte, aby sa hríby opiekli rovnomerne.
- Posypte múkou a dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Zvolna prilievajte zeleninový vývar, stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
- Varte polievku približne 10 – 15 minút, kým nezískate požadovanú konzistenciu a chute.
- Znížte plameň a pomaly pridajte smotanu. Nechajte ju iba prehriať, ale nevarte.
- Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a dochuťte čiernym korením.
- Servírujte polievku ozdobenú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Verím, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúcu polievku z hríbov so smotanou. Dobrú chuť!
2) Hríbová polievka so smotanou
Polievka z hríbov so smotanou je obľúbený pokrm, ktorý si získava srdcia mnohých fanúšikov chutnej a výživnej stravy. Je schopná zahriať a potešiť vás počas chladných dní. Tento recept kombinuje čerstvé hríby, smotanu a aromatické korenie, čím vytvára lahodný a svieži pokrm pre celú rodinu.
Ingrediencie
Aby ste si pripravili polievku z hríbov so smotanou, budete potrebovať nasledujúce zloženie:
- 250 g čerstvých hríbov (napríklad hlivy alebo šampiňóny)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica masla
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Začnite umývaním hríbov a nechajte ich dobre odkvapkať. Na stredne veľkej panvici rozpustite maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezozlátne, pričom nezabudnite miešať, aby sa nepripálili.
Potom pridajte nakrájané hríby a varte, kým nezmäknú. Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku vrieť približne 15 minút. Následne prelejte polievku do mixéra a rozmixujte do hladka. Potom ju vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu. Dala som niečo troška soli a č. mletého a miešala.
Podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Takto pripravená polievka z hríbov so smotanou je ideálna na akúkoľvek príležitosť!
Skvelý recept, určite vyskúšam.
Tento recept vyzerá naozaj chutne, budem musieť skúsiť!
Neskutočný recept! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam.
Tento recept som vyskúšal a bol fantastický! Určite odporúčam.
Neviem si dočkať, kedy si pripravím túto polievku. Vďaka za skvelý recept!
Vyzeralo to naozaj chutne a nebolo ani ťažké to uvariť. Určite som si to užila.
Tento recept na hríbovú polievku je skvelý! Milujem, ako sa kombinujú hríby so smotanou. Vždy, keď ju pripravím, všetci v rodine sú nadšení. Určite vyskúšam aj túto verziu! Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako moja!
Hríbová polievka so smotanou je naozaj lahodná a výživná! Nielenže zahreje, ale aj poteší chuťové poháriky. Mám rád jednoduché a chutné recepty, a tento sa mi veľmi páči. Určite ho pridám do svojho jedálnička!
Vždy som mal rád hríbovú polievku, ale s touto smotanou je to ešte lepšie! Tento recept vyzerá jednoducho a rýchlo sa pripravuje. Vďaka za zdieľanie, určite ho vyskúšam už tento víkend. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám!
Tento recept na hríbovú polievku vyzerá fantasticky! Mám rada jedlá s hríbmi a smotanou. Je to dokonalá kombinácia chutí a vôní. Ďakujem za inšpiráciu! Už sa teším na varenie a rodinné chvíle pri stole.
Hríbová polievka so smotanou je moja obľúbená! Tento recept mi veľmi pomôže pri príprave jedla pre moju rodinu. Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú chutné a rýchle na prípravu. Teším sa na výsledok!