Ak chcete pripraviť hribovú polievku so smotanou, môžete sa riadiť nasledujúcim receptom:
Suroviny:
- 500 g čerstvých hríbov
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 4 polievkové lyžice masla
- 4 polievkové lyžice múky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chute
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
Hríbová polievka so smotanou
Postup:
- Hríby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici rozohrejte 2 polievkové lyžice masla a pridajte cibuľu. Orestujte ju do mäkka.
- Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v opekaní ďalšiu minútu.
- Pridajte zvyšné maslo a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte hríby a opražte ich, až kým sa nezmäknú a nevydajú vodu.
- Občas premiešajte, aby sa hríby pekne opražili zo všetkých strán.
- Posypte múkou a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pomaly pridávajte zeleninový vývar, za stáleho miešania, aby nevznikli hrudky.
- Povarte polievku asi 10 – 15 minút, kým sa zahustí a dochutí.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Nechajte ju prehriať, ale nevaríte ju.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a čiernym korením.
- Servírujte polievku posypanú čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dúfam, že vám táto receptúra pomôže vytvoriť výbornú hribovú polievku so smotanou. Dobrú chuť!
2)
Hríbová polievka so smotanou je obľúbené jedlo, ktoré si získava srdcia mnohých milovníkov chutnej a výživnej stravy. Dokáže zahriať a potešiť počas chladných dní. Tento recept kombinuje čerstvé hríby, smotanu a aromatické korenie, čím vytvára lahodné a svieže jedlo pre celú rodinu.
Ingrediencie
Aby ste pripravili hríbovú polievku so smotanou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g čerstvých hríbov (napríklad hlivy alebo šampiňóny)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica masla
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Začnite oplachovaním hríbov a nechajte ich dobre odkvapkať. Na stredne veľkej panvici roztopte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte do zlatista, pričom nezabudnite miešať, aby sa nepripálili.
Potom pridajte nakrájané hríby a varte, kým nezmäknú. Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku vrieť asi 15 minút. Následne prelejte polievku do mixéra a rozmixujte do hladka. Vráťte späť do hrnca a pridajte smotanu. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
Podávajte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Takto pripravená hríbová polievka so smotanou je ideálnym jedlom pre akúkoľvek príležitosť!
Skvelý recept, určite vyskúšam.
Tento recept vyzerá naozaj chutne, budem musieť skúsiť!
Neskutočný recept! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam.
Tento recept som vyskúšal a bol fantastický! Určite odporúčam.
Neviem si dočkať, kedy si pripravím túto polievku. Vďaka za skvelý recept!
Vyzeralo to naozaj chutne a nebolo ani ťažké to uvariť. Určite som si to užila.
Tento recept na hríbovú polievku je skvelý! Milujem, ako sa kombinujú hríby so smotanou. Vždy, keď ju pripravím, všetci v rodine sú nadšení. Určite vyskúšam aj túto verziu! Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako moja!
Hríbová polievka so smotanou je naozaj lahodná a výživná! Nielenže zahreje, ale aj poteší chuťové poháriky. Mám rád jednoduché a chutné recepty, a tento sa mi veľmi páči. Určite ho pridám do svojho jedálnička!
Vždy som mal rád hríbovú polievku, ale s touto smotanou je to ešte lepšie! Tento recept vyzerá jednoducho a rýchlo sa pripravuje. Vďaka za zdieľanie, určite ho vyskúšam už tento víkend. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám!
Tento recept na hríbovú polievku vyzerá fantasticky! Mám rada jedlá s hríbmi a smotanou. Je to dokonalá kombinácia chutí a vôní. Ďakujem za inšpiráciu! Už sa teším na varenie a rodinné chvíle pri stole.
Hríbová polievka so smotanou je moja obľúbená! Tento recept mi veľmi pomôže pri príprave jedla pre moju rodinu. Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú chutné a rýchle na prípravu. Teším sa na výsledok!