Hríbová polievka z čerstvých hríbov

Ak máte záujem pripraviť si vynikajúcu hríbovú polievku z čerstvých hríbov, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých hríbov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen na ozdobenie

 

Hríbová polievka z čerstvých hríbov

Postup:

  1. Hríby si dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno a zemiak na malé kocky.
  3. Na rozohriatej panvici opražte cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a sklovité.
  4. Pridajte nakrájané hríby a nechajte ich chvíľu dusiť, až kým nevypustia svoju šťavu.
  5. Pridajte nakrájaný zemiak a zalejte zeleninovým vývarom.
  6. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
  7. Polievku rozmixujte do hladka pomocou mixéra.
  8. Pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte.
  9. Ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  10. Podávajte teplú, posypanú čerstvým petržlenom.

Môžete si ju vychutnať samostatne alebo s chlebom. Dobrú chuť!

 

2)

Hríbová polievka z čerstvých hríbov je jedno z najobľúbenejších jedál v slovenských domácnostiach. Tento lahodný pokrm je nielen chutný, ale aj veľmi výživný, čo z neho robí ideálnu voľbu na akúkoľvek príležitosť. Ak máte radi hríby, určite oceníte tento jednoduchý recept, ktorý môžete pripraviť za krátky čas.

Ingrediencie na hríbovú polievku

Aby ste si pripravili hríbovú polievku, potrebujete:
– 300 g čerstvých hríbov (napr. hríb dubový alebo smrčkový)
– 1 strednú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 strednú mrkvu
– 3 zemiaky
– 1 liter zeleninového vývaru
– Soľ, korenie a bylinky podľa chuti (napr. tymián, petržlen)

Príprava hríbovej polievky

Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Čerstvé hríby umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a mrkvu a zemiaky nakrájajte na kocky. Na panvici rozpálte trochu oleja, na ktorom osmažíte cibuľu a cesnak do sklovita. Potom pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a smažte ďalších 5 minút.

Keď sú zeleniny podusené, pridajte nakrájané hríby a všetko spoločné miešajte cca 10 minút. Po uplynutí tejto doby nalejte do panvice zeleninový vývar a priveďte do varu. Na miernom ohni varte asi 15-20 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú. Na záver ochuťte soľou, korením a bylinkami podľa vlastnej chuti.

Hríbová polievka je hotová! Servírujte ju horúcu, ideálne s čerstvým chlebom alebo pečivom. Táto polievka je nielen chutná, ale aj zahreje v chladných dňoch. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Cerna Vendelin píše:

    Skvelý recept! Určite si ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  2. Shala píše:

    Hríbová polievka je moja obľúbená. Ďakujeme za skvelý recept!

  3. Jano45 píše:

    Tento recept na hríbovú polievku je skvelý! Mám rád, keď sú pokrmy jednoduché a rýchle na prípravu. Určite ho vyskúšam, keď pôjdem na huby. Dúfam, že bude chutiť celej rodine! Teším sa na tú výbornú chuť.

  4. KikiRybka píše:

    Hríbová polievka je moja obľúbená! Tento recept vyzerá fantasticky. Milujem hríby a určite si to pripravím aj s priateľmi. Ďakujem za zdieľanie, vždy hľadám nové recepty a tento vyzerá ako víťaz!

  5. MartaZuzana píše:

    Wow, hríbová polievka mi vždy robí radosť! Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam o víkende. Dúfam, že aj moji hostia budú nadšení! Veľká vďaka za tip.

  6. Maestro20 píše:

    Skvelý recept na hríbovú polievku! Rád varím a toto vyzerá ako perfektné jedlo pre chladné dni. Hríby sú úžasné a táto kombinácia so zeleninou ma veľmi láka. Musím to určite vyskúšať!

  7. PetrikHrac píše:

    Tento recept na hríbovú polievku je super! Nikdy by ma nenapadlo kombinovať tieto ingrediencie takto. Myslím, že to bude skvelé jedlo pre moju rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *