Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 200 g tvarohu
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • Zmes ovocia (napr. čerešne, maliny, jahody, hrušky)
  • Cukor na posypanie

 

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, maslo, práškový cukor a vajce, kým nevznikne tuhé cesto.
  2. Cesto rozdelte na dve časti – jedna bude slúžiť ako podklad a druhá ako vrchná vrstva koláča.
  3. Podkladovú časť cesta rozotrite do hrnčeka tak, aby zakryla jeho dno aj boky.
  4. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a následne ho rozotrite na podklad cesta.
  5. Vysypte zmes ovocia na vrch tvarohu.
  6. Vrchnú časť cesta rozvaľkajte a pokryte ňou koláč.
  7. Okraje koláča dobre zatlačte, aby sa cesto spojilo.
  8. Koláč môžete zdobiť ďalším ovocím alebo posypiť cukrom.
  9. Hrnček s koláčom vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 30 minút, kým cesto nezhnedne a nepevné sa.
  10. Nechajte koláč vychladnúť a podávajte.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka tvarohu
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva (11 g)
  • Štipka soli
  • 1 hrnček ovocia (napríklad čučoriedky, maliny, alebo nakrájané jablká)
  • Cukor a vanilka na posypanie (podľa chuti)

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si tortovú formu alebo pekáč (priemer cca 20 cm) a vymažte ju olejom alebo maslom a posypte múkou.

  2. V miske zmiešajte suché ingrediencie: hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.

  3. V druhej miske vyšľahajte mokré ingrediencie: tvaroh, olej, mlieko a vajíčka, až kým nevznikne hladká zmes.

  4. Spojte mokré a suché ingrediencie: Pomaly pridávajte suché ingrediencie do mokrej zmesi a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.

  5. Pridajte ovocie: Do cesta opatrne vmiešajte ovocie, ak máte mrazené ovocie, odporúča sa ho pred pridaním rozmraziť a dobre vysušiť.

  6. Nalejte cesto do pripravenej formy: Rovnomerne rozotrite cesto.

  7. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie je koláč zlatohnedý a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.

  8. Nechajte vychladnúť: Po upečení nechajte koláč chvíľu stáť vo forme, potom ho opatrne preneste na mriežku, aby vychladol úplne.

  9. Podávajte: Môžete posypať práškovým cukrom a vanilkou. Koláč je skvelý ako dezert alebo občerstvenie pri káve.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Sisa píše:

    Mám najradšej tie hrnčekové rcepty, sú skvelé a super.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *