Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím …

Zloženie:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 200 g tvarohu
  • 2 polievkové lyžice vanilkového cukru
  • Zmiešané ovocie (napríklad čerešne, maliny, jahody, hrušky)
  • Cukor na posypanie

Koláč v hrnčeku s tvarohom a ovocím

Návod:

  1. V miske kombinujte múku, maslo, práškový cukor a vajce, až kým nevznikne homogénne cesto.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti; jedna bude slúžiť ako základ a druhá ako vrchná vrstva.
  3. Základnú časť cesta rozložte do hrnčeka tak, aby pokrývala dno a steny.
  4. Tvaroh premiešajte s vanilkovým cukrom a následne ho natrite na základ cesto.
  5. Na vrch tvarohu vysypte zmes ovocia.
  6. Vrchnú časť cesta rozvaľkajte a prikryte ňou koláč.
  7. Okraje koláča dobre pritlačte, aby sa cesto spojilo.
  8. Koláč môžete zdobiť extra ovocím alebo posypať cukrom.
  9. Hrnček s koláčom umiestnite do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 30 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu a nebude pevné.
  10. Nechajte koláč vychladnúť a potom podávajte.

Dobrú chuť!

 

Hrncekovy kolac s tvarohom a ovocim 2

2) Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka tvarohu
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie prášku do pečiva (11 g)
  • Štipka soli
  • 1 hrnček ovocia (napríklad čučoriedky, maliny, alebo nakrájané jablká)
  • Cukor a vanilka na posypanie (podľa vlastnej chuti)

Návod:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C. Pripravte tortovú formu alebo pekáč (s priemerom približne 20 cm) a vymaznite ju olejom alebo maslom a posypte múkou.

  2. V nádobe zmiešajte suché suroviny: hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.

  3. V inej miske vyšľahajte mokré suroviny: tvaroh, olej, mlieko a vajíčka, až kým nebudete mať hladkú zmes.

    Výborna mrkvová polievka

    Výborna mrkvová polievka

    Čítať viac »

  4. Spojte mokré a suché suroviny: Postupne pridávajte suché suroviny do mokrej zmesi a miešajte, až kým sa dobre neprepojíte.

  5. Pridajte ovocie: Opatrne vmiešajte ovocie do cesta, ak máte mrazené ovocie, odporúča sa ho pred pridaním rozmraziť a dôkladne vysušiť.

  6. Nalejte cesto do pripraveného formy: Rovnomerne rozotrite cesto.

  7. Pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým nie je koláč zlatohnedý a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.

  8. Nechajte vychladnúť: Po upečení nechajte koláč chvíľu odpočívať vo forme, potom ho opatrne preneste na mriežku, aby mohol úplne vychladnúť.

  9. Podávajte: Môžete posypať práškovým cukrom a vanilkou. Koláč pekne padne ako dezert alebo občerstvenie ku káve.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Sisa píše:

    Mám najradšej tie hrnčekové rcepty, sú skvelé a super.