Ak hľadáte recept na hrstkovú polievku s mliekom, tu je jeden jednoduchý recept:
Hrstková polievka s mliekom
Zložky:
- 250 g hrášku (mrazený alebo čerstvý)
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 ml mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
Hŕstková polievka mliečna
Postup:
- V hrnci opražte cibuľu na miernom ohni, až sa zjemní.
- Pridajte hrášok a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút.
- Pridajte zeleninový vývar, soľ a korenie podľa chuti. Nechajte variť, kým sa zemiaky nezmäknú.
- Použite mixér na rovnorodú konzistenciu polievky.
- Vráťte ju do hrnca a pridajte mlieko. Ohrejte na miernom ohni.
- Podávajte polievku teplú a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou (ak žiadateľné).
Dúfam, že vám tento recept pomôže vychutnať si chutnú a lahodnú hrstkovú polievku s mliekom!
2)
Hŕstková polievka mléčna je tradičné jedlo, ktoré poteší chuťové poháriky každej rodiny. Táto polievka je výnimočná svojou krémovou textúrou a plnou chuťou. V dnešnom príspevku vám ukážeme jednoduchý recept na jej prípravu. Vezmite si papier a pero, aby ste si zapísali ingrediencie a postup.
Ingrediencie potrebné na hŕstkovú polievku
Aby ste pripravili hŕstkovú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 250g hŕstkových fazúľ
– 1 liter mlieka
– 1 cibuľa
– 2 zemiaky
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Maslo na zjemnenie
– Petržlenová vňať na posypanie
Postup prípravy hŕstkovej polievky
1. Na začiatku si pripravte hŕstkové fazuľky. Ak sú sušené, namočte ich na niekoľko hodín, aby zmäkli.
2. Následne cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte na masle do zlata.
3. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a predvarené fazuľky. Zalejte všetko litrom mlieka a povarte asi 20-30 minút, až kým fazuľky nezmäknú.
4. Polievku dochuťte soľou a korením. Môžete ju ešte zjemniť trochou masla a podávať horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Veríme, že sa vám náš recept na hŕstkovú mliečnu polievku páčil a že si ju s radosťou pripravíte doma. Prajeme vám dobrú chuť!