Hŕstková polievka mliečna

 

Ak chcete nájsť návod na polievku z hrášku s mliekom, tu je jeden veľmi jednoduchý recept:

Polievka z hrášku s mliekom

Ingrediencie:

  • 250 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml mlieka
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Polievka mliečna z hrášku

Príprava:

  1. Na panvici opražte cibuľu na nízkom teple, kým nezmäkne.
  2. Pridajte hrášok a zemiaky a restujte ich približne 5 minút.
  3. Pridajte zeleninový vývar, soľ a korenie podľa vašich preferencií. Varíme, až kým sa zemiaky nezmäknú.
  4. Pomocou mixéra dosiahnite hladkú konzistenciu polievky.
  5. Vráťte polievku naspäť do hrnca a nalejte mlieko. Ohrejte na nízkom teple.
  6. Podávajte polievku teplú a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou (ak je to žiadané).

Dúfam, že vám tento návod umožní vychutnať si lahodnú a chutnú polievku z hrášku s mliekom!

Domáci cestovinový šalát

Domáci cestovinový šalát

Čítať viac »

Hŕstková polievka mliečna-2

2) Hŕstková polievka mliečna

Polievka z hrášku mliečna je tradičné jedlo, ktoré určite osloví chuťové poháriky každej domácnosti. Táto polievka sa vyznačuje svojou krémovou textúrou a bohatou chuťou. V dnešnom článku vám priestotne predstavíme jednoduchý recept na jej prípravu. Pripravte si poznámkový blok a pero, aby ste si zaznamenali potrebné suroviny a postup.

Ingrediencie potrebné na polievku z hrášku

Na prípravu polievky z hrášku budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 250g hráškových fazúľ
– 1 liter mlieka
– 1 cibuľa
– 2 zemiaky
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Maslo na zjemnenie
– Petržlenová vňať nadorovanie

Postup prípravy polievky z hrášku

1. Na začiatku si pripravte hráškové fazuľky. Ak sú sušené, namočte ich na niekoľko hodín, aby zmäkli.
2. Potom nakrájajte cibuľu nadrobno a osmažte ju na masle do zlatistej farby.
3. Pridajte na kocky nakrájané zemiaky a predvarené fazuľky. Zalejte všetko litrom mlieka a varte približne 20-30 minút, kým fazuľky nezmäknú.
4. Polievku dochuťte soľou a korením. Môžete ju ešte zjemniť trochou masla a podávať horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Veríme, že ste si obľúbili náš recept na mliečnu polievku z hrášku a že si ju s radosťou pripravíte doma. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *