Hŕstková polievka s haluškami

Hrstková polievka s haluškami je tradičná slovenská jedlá. Tu je jednoduchý recept na túto chutnú polievku:

Suroviny:

  • 500 g hrstky (hrach)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce

 

Hŕstková polievka s haluškami

Postup:

  1. Hrstku (hrach) dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte namočenú cez noc.
  2. Na rozohriatom hrnci opražte na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a zemiaky.
  3. Pridajte na drobno nakrájaný cesnak a rasce a orestujte ešte chvíľu.
  4. Pridajte namočenú a opláchnutú hrstku a zalejte vodou.
  5. Varíme do zmäknutia hrstky a zeleniny. Ak je potrebné, pridajte ešte vodu.
  6. Mezitým si pripravte cesto na halušky. V mise zmiešajte múku, vajce a soľ a postupne pridávajte vodu, kým nevznikne hrudkovité cesto.
  7. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a nakrájajte na drobné kúsky.
  8. Do vriacej polievky pridajte halušky a varíme ešte 10-15 minút.
  9. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  10. Podávajte horúce s čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *