Hubová omáčka bez smotany

 

Recept zo Slovenska na omáčku z húb bez smotany:

Čo budete potrebovať:

  • 250 g húb (napríklad šampiňóny, líska, hríby)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 500 ml vývaru (môže byť zeleninový, kurací alebo hovädzí)
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Omáčka z húb bez smotany

Kroky prípravy:

  1. Húb dôkladne umyjte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak narežte na jemné kúsky.
  2. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu do zlatista. Následne pridajte cesnak a krátko orestujte.
  3. Pridajte nakrájané huby a restujte ich približne 5 minút, kým nezmäknú.
  4. Pridajte múku a dôkladne premiešajte, aby sa huby obalili.
  5. Postupne prilievajte vývar za neustáleho miešania a varte, kým sa omáčka nezahustí.
  6. Pridajte maslo a citrónovú šťavu. Dochutite soľou a korením podľa preferencií.
  7. Omáčku varte ešte približne 5 minút a následne ju môžete servírovať ako prílohu k mäsu, cestovinám alebo zelenine.

Prajem dobrú chuť!

 

Hubová omáčka bez smotany - 2

Jahodová ľadová káva (Dalgona)

Jahodová ľadová káva (Dalgona)

Čítať viac »

2) Hubová omáčka bez smotany

Ak hľadáte chutný a nezvyčajný recept, ktorý obohatí vaše jedlá, vyskúšajte tento skvelý recept na hubovú omáčku bez smotany. Tento recept predstavuje vynikajúcu alternatívu, ak sa chcete vyhnúť ťažkým omáčkám. S jednoduchými ingredienciami a bez pridania smotany bude táto omáčka zdravá a stále plná chuti!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Pri príprave hubovej omáčky sa vám zíde:

  • 300 g čerstvých húb (šampiňóny alebo hliva), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 150 ml zeleninového vývaru, 1 lyžička sójovej omáčky, soľ a čierne korenie podľa chuti, a na dochutenie čerstvé bylinky ako petržlen alebo tymián.

Kroky na prípravu hubovej omáčky

1. Na začiatok dôkladne umyte a nakrájajte huby. Potom nasekajte cibuľu a cesnak. Na panvici s strednou teplotou zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Restujte ju, až kým nezíska zlatistú farbu.

2. Pridajte nakrájané huby a cesnak k cibuli. Restujte, kým sa huby nezmäknú a nevyparí sa z nich prebytočná voda.

3. Potom pridajte zeleninový vývar a sójovú omáčku. Nechajte variť ešte asi 5 minút. Na záver dochutite soľou, čiernym korením a čerstvými bylinkami.

Záver a tipy na servírovanie

Vaša omáčka z húb bez smotany je hotová! Tento pokrm sa výborne hodí ku cestovinám, ryži alebo ako doplnok k mäsu. Nezabudnite si ju vychutnať v spoločnosti priateľov a rodiny. Originálny recept s bohatou chuťou, ktorý sa stane hviezdou vašich jedál!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 Komentárov

  1. Mstúš píše:

    Túto omáčku pripravujem pravidelne, je skvelá na cestoviny! Používam rôzne druhy húb, najviac mám rád šampiňóny a hlivu. Pridanie cesnaku a cibule dodá omáčke úžasnú chuť.

  2. Jana píše:

    Hubová omáčka bez smotany je pre mňa ideálna, keď chcem niečo rýchle a zdravé. Zvyčajne ju podávam s grilovaným kuracím mäsom a je to skvelá kombinácia!

  3. Pavlina píše:

    Vynikajúca voľba pre vegánov! Huby sú plné chuti a keď sa správne pripravia, omáčka je fantastická. Pridávam aj trošku sójovej omáčky, čo jej dodá extra umami

  4. Sandra píše:

    Pripravila som túto omáčku pre priateľov a všetci boli nadšení! Použila som aj sušené huby, ktoré som najprv namočila, a výsledok bol skvelý. Určite to zopakujem!

  5. Ján píše:

    Mám rád variabilitu tejto omáčky. Môžete pridať rôzne bylinky podľa chuti. Ja zvyčajne pridávam tymián a petržlen, čo zvýrazňuje chuť húb.

  6. Eva píše:

    Hubová omáčka bez smotany je perfektná aj ako dip! Podávam ju so zeleninou alebo chlebíkom na večerné posedenia s priateľmi. Je to zdravá alternatíva k majonéze.

  7. Peto píše:

    Túto receptúru som našiel online a stal sa z nej môj obľúbený spôsob, ako pripraviť huby. Vždy sa snažím pridať aj trochu bieleho vína na zvýraznenie chuti.

  8. Marta píše:

    Nedávno som vyskúšala túto omáčku s quinou a bola to skvelá voľba! Huby sa skvele dopĺňajú s jej chuťou. Určite odporúčam!

  9. Tomi píše:

    Hubová omáčka bez smotany je skvelým spôsobom, ako si užiť chuť húb bez zbytočných kalórií. Pripravujem ju aj na nedeľný obed a vždy mám úspech.

  10. hanna píše:

    Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Rada ho pripravujem, keď mám málo času, a aj tak sa môžem tešiť na chutné jedlo. Určite skúsim pridať aj špenát nabudúce!

  11. Matus Kapustova píše:

    Mňam mňam, tento recept si určite vyskúšam. Nevie niekto, či miesto zeleninového vývaru môžem použiť hovädzí vývar? Ďakujem!

  12. Yurblik píše:

    Táto omáčka je úžasná. Skvelá chuť a veľmi jednoduchá príprava, čo viac si priať!

  13. Felix43 píše:

    Díky za recept, určite ho vyskúšam.

  14. Phabsuda píše:

    Tento recept znie skvele, ďakujem!

  15. Holubova Alica píše:

    Takýto recept som hľadala.

  16. Polakova Benjamin píše:

    Vyskúšam tento recept už tento týždeň.

  17. Jholubova píše:

    Výborný článok, ďakujem za zdieľanie receptu!