Hubová polievka - Kulajda

Hubová polievka kulajda predstavuje tradičný pokrm českého a slovenského pôvodu, ktorého základné zložky tvoria huby, zemiaky, cesnak a smotana. Tu je recept na klasickú slovenskú variantu tejto obľúbenej polievky:

Ingrediencie:
– 500g čerstvých húb (napríklad žampióny)
– 2 veľké zemiaky (olúpané a nakrájané na kocky)
– 1 cibuľa (pokrájaná)
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 1 lyžica múky
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica kôpru (nasekaného)
– 500ml zeleninového vývaru
– 200ml smotany
– Soľ a korenie podľa chuti

 

Hubová polievka – Kulajda

Postup:
1. Na oleji a masle orestujte cibuľu spolu s cesnakom. Následne pridajte huby a kúsky zemiakov a orestujte na miernom ohni, až sa všetky ingrediencie nezmäknú.

2. Do zmesi pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.

3. Nalejte zeleninový vývar a varte 20-25 minút, kým sa zemiaky nezmäknú.

Surimi nátierka

Surimi nátierka

Čítať viac »

4. Pridajte smotanu a kôpor, dochuťte soľou a korením podľa chuti a nechajte ešte chvíľu povariť.

5. Hotovú polievku podávajte posypanú nasekaným kôprom a spolu s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *