Hubová polievka s cestovinou

Ahoj! Tu je recept na klasickú slovenskú hubovú polievku s cestovinami:

Potrebujeme:
– 500 g čerstvých alebo sušených húb (napríklad hríby, šampiňóny)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 koreň petržlenu
– 100 g cestovín
– 1 lyžicu hladkej múky
– 2 lyžice masla
– soľ
– korenie podla chuti (napríklad čierne korenie, mletá paprika, kari)
– 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
– 2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

 

Hubová polievka s cestovinami

Postup:

1. Huby umyjeme a narežeme na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a na jemno nakrájame. Zemiaky, mrkvu a koreň petržlenu ošúpeme a pokrájame na malé kocky.

2. Na pánvi roztopíme maslo a opražíme cibuľu dozlatista. Následne pridáme cesnak a restujeme ho ešte približne 1 minútu.

3. Pridáme huby a podusíme ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým huby nezmäknú.

4. Potom primiešame zemiaky, mrkvu a koreň petržlenu a dusíme ešte ďalších cca 5 minút.

5. Cestoviny vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme podľa pokynov na obale, ale o niečo kratšie, aby boli menej mäkké.

Zapekané mleté mäso s ryžou

Zapekané mleté mäso s ryžou

Čítať viac »

6. Do zeleninového vývaru alebo vody pridáme nasekanú zeleninu a huby. Varíme na strednom ohni asi 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.

7. V malej miske si zmiešame múku s trochou vody, aby sme vytvorili hustú zmes.

8. Do polievky vmiešame múčnu zmes a varíme ešte niekoľko minút, kým sa polievka nezačne zahusťovať.

9. Na záver dochutíme polievku soľou a korením podľa vlastnej chuti.

10. Pred podávaním posypeme polievku nasekanou petržlenovou vňatou.

A to je všetko! Môžeš si vychutnať lahodnú hubovú polievku s cestovinami. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *