Hubová polievka s cestovinou

Ahoj! Tu je recept na tradičnú slovenskú hubovú polievku s cestovinou:

Potrebujeme:
– 500 g čerstvých alebo sušených húb (napríklad hríby, pečiarky)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 100 g cestoviny
– 1 lyžicu hladkej múky
– 2 lyžice masla
– soľ
– korenie podľa chuti (napríklad čierne korenie, mletá paprika, kari)
– 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
– 2-3 lyžice nasekaného petržlenového zeleného

 

Hubová polievka s cestovinou

Postup:

1. Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne nakrájame. Zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

2. Na panvici si roztopíme maslo a opekáme cibuľu dozlatista. Potom pridáme cesnak a opečieme ho ešte asi 1 minútu.

3. Pridáme hlivu a dusíme ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým hlivy nezmäknú.

4. Potom pridáme zemiaky, mrkvu a petržlenový koreň a dusíme ich ešte asi 5 minút.

5. Cestovinu pridáme do hrnca s vriacou slanou vodou a varíme podľa návodu na obale, ale trochu kratšie, aby bola menej mäkká.

6. Do zeleninového vývaru alebo vody pridáme zeleninu a huby. Varíme na strednom ohni asi 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.

7. V malej miske si zmiešame múku s trochou vody, aby sme vytvorili hustú pastu.

8. Do polievky pridáme múčnu pastu a varíme ešte pár minút, kým sa polievka nezahusťuje.

9. Na záver ochutíme polievku soľou a korením podľa chuti.

10. Pred podávaním posypeme polievku nasekaným petržlenovým zeleným.

A je to! Môžeš si vychutnať výbornú hubovú polievku s cestovinou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *