Nižšie vám ukazujem postup na prípravu horúceho ako aj ľadového čaju.
Jačmeň zelený čaj s broskyňou
Priprava jačmeňového zeleného čaju s broskyňou je jednoduchá. Tu je postup:
- Pripravte si nasledujúce ingrediencie:
- 2 lyžice jačmeňového zeleného čaju
- 2 broskyne (očistené a nakrájané na kúsky)
- 2 šálky vody
- 2 lyžičky medu (podľa chuti)
- ľad na dochutenie (voliteľné)
- V hrnci priveďte vodu do varu. Potom pridajte jačmeňový čaj a nechajte ho variť približne 5 minút, až kým sa voda dostatočne prekvapí.
- Po uplynutí 5 minút odstráňte hrniec z tepla a nechajte čaj lúhovať ďalších 5 minút. Tento krok pomôže uvoľniť chuť a arómu zeleného čaju.
- Po lúhovaní sceďte čaj pomocou jemného sitka do džbána alebo inej nádoby.
- Pridajte nakrájané broskyne do džbána s čajom. Môžete tiež pridať ľad, ak chcete, aby bol čaj osviežujúci. Ak máte radi sladší čaj, pridajte 1-2 lyžičky medu a premiešajte.
- Nechajte čaj s broskyňami vychladnúť, potom ho môžete podávať s ľadom a ozdobené s broskyňovými plátkami.
Pokojne si vychutnajte osviežujúci jačmeňový zelený čaj s broskyňou!