Jahodový džem s gelfixom

 

Tu je návod na jahodový marmeládu s Gelfixom:

Ingrediencie:

  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 500 g cukru
  • 1 sáčok Gelfixu (25 g)
  • šťava z polovice citróna

 

Jahodový marmeláda s gelfixom

Postup:

  1. Na začiatok pripravte jahody. Odstráňte ich stopky a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou. Potom ich opatrne osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci skombinujte jahody, cukor a citrónovú šťavu. Nechajte ich marínovať asi 1-2 hodiny, aby sa jahody uvoľnili.
  3. Premiešajte hnednúcu zmes a priveďte ju do varu na strednom plameni. Varíme asi 5 minút a občas zamiešame.
  4. Po uplynutí 5 minút pridajte do hrnca Gelfix a nechajte zmes variť ďalších 3-5 minút, pri neustálom miešaní.
  5. Keď čas uplynie, odložte hrniec z ohňa a nechajte marmeládu vychladnúť niekoľko minút.
  6. Ako náhle si prajete jemnú jahodovú marmeládu, môžete ju rozmixovať na hladkú konzistenciu. Ak uprednostňujete kúsky vo svojom džeme, mixér nepoužívajte.
  7. Naplňte sterilizované nádoby horúcou marmeládou a okamžite ich poriadne uzatvorte. Otočte ich hore nohami a nechajte stáť pár minút, aby sa vytvoril vakuový efekt.
  8. Po úplnom vychladnutí uchovávajte jahodovú marmeládu na chladnom a tmavom mieste.

Toto je overený návod na prípravu jahodového marmelády s Gelfixom. Vychutnajte si ho na chlebíku, palacinkách alebo ho použite ako prísadu do rôznych jedál!

Jahodový džem s gelfixom-2

2) Jahodový džem s gelfixom

Každý fanúšik ovocia pozná, že jahody sú nielen chutné, ale aj ideálne na výrobu domácej marmelády. Vďaka Gelfixu je proces prípravy jednoduchší a rýchlejší. Tento recept je perfektný pre tých, ktorí chcú dopriať jahodovú marmeládu vo svojej domácnosti, bez zbytočných zdržiavaní.

Kuracie prsia s ananásom a pomarančovou omáčkou

Kuracie prsia s ananásom a pomarančovou omáčkou

Čítať viac »

Potrebné súčasti na jahodový džem

Na výrobu jahodovej marmelády s Gelfixom budete potrebovať nasledujúce súčasti:

  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 700 g kryštálového cukru
  • 1 balenie gelfixu (napr. Gelfix 2:1)
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Návod na prípravu džemu

1. Najprv umyte jahody a odstráňte stopky. Ak sú jahody väčšie, môžete ich nakrájať na menšie časti.

2. V hrnci na strednom ohni zmiešajte jahody s cukrom a citrónovou šťavou. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

3. Pridajte gelfix a varte zmes asi 5-10 minút, kým nezačne hustnúť. Je dôležité neprestávať miešať, aby sa všetko spojilo rovnomerne. Ak chcete hladší džem, môžete ho po varení rozmixovať.

4. Hotový džem prelejte do sterilizovaných nádob a dôkladne uzavrite. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom uložte do chladničky.

5. A to je všetko! Teraz si môžete vychutnávať svoj domáci jahodový džem na toasto, koláčoch, alebo jednoducho len tak s lyžičkou.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Lmatiasko píše:

    Super recept! Toto určite vyskúšam!

  2. Gejza Bernolak píše:

    Vďaka za skvelý tip! Rád si doma urobím vlastný džem.

  3. Stanislav Cerna píše:

    Jahodový džem je moja obľúbená pochúťka. Tento recept je veľmi jednoduchý, ďakujem!