Jednoduchá cibuľová polievka

Tu máte jednoduchý recept na cibuľovú polievku:

Ingrediencie:

  • 4 veľké cibule, jemne nakrájané
  • 2 lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 plátky chleba
  • 100 g strúhaného syra

 

Jednoduchá cibuľová polievka

Postup:

  1. Rozohrejte hrniec na stredne silnom plameni a pridajte maslo. Keď sa maslo roztopí, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista až karamelizácie, asi 10-15 minút.
  2. Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes povariť. Potom znižte teplotu a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 20-25 minút, aby sa chuť zjemnila a cibuľa sa zmäkčila.
  3. Vysmažte chlebové plátky na panvici s trochou masla, kým nebudú krehké a zlatisté.
  4. Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Podávajte ju s posypom strúhaným syrom a s krehkými plátkami chleba na vrchu.

Dúfam, že vám chutí! Ak máte iný špecifický požiadavky alebo otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Cibuľová polievka je klasické jedlo, ktoré má svoje korene v francúzskej kuchyni. Jej príprava je jednoduchá, pričom výsledkom je lahodná a vyvážená polievka, ideálna na zahriatie počas chladných dní. V nasledujúcom článku vám predstavíme recept na jednoduchú cibuľovú polievku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie na jednoduchú cibuľovú polievku

Na prípravu cibuľovej polievky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 veľké cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky bieleho vína (voliteľné)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhaný syr, ako je gruyère alebo ementál (na servírovanie)
  • Krajce chleba (na servírovanie)

Príprava cibuľovej polievky

Postup pri príprave tejto chutnej polievky je veľmi jednoduchý:

  1. Na panvici rozpustite maslo na strednom ohni.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a varte, kým nie je zlatistá, zvyčajne to trvá okolo 15 až 20 minút.
  3. Ak chcete pridať víno, teraz je čas ho pridať a nechať odpariť.
  4. Potom pridajte vývar, osolte a okoreňte podľa chuti. Nechajte polievku variť ďalších 20 minút.
  5. Podávajte horúcu, polievku môžete preliať na chlieb a posypať strúhaným syrom.

Táto jednoduchá cibuľová polievka je nielen rýchla a jednoduchá na prípravu, ale aj plná chuti, ktorá si určite nájde svoje miesto vo vašej kuchyni. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. BublinkovýRybár píše:

    Tento recept na cibuľovú polievku je skvelý! Milujem, ako jednoducho sa dá pripraviť. Karamelizovaná cibuľa dodáva polievke úžasnú chuť. Určite ho vyskúšam, keď sa ochladí! Dík za zdieľanie!

  2. CukríkovýSen píše:

    Super recept! Cibuľová polievka je moja obľúbená a tento spôsob jej prípravy vyzerá naozaj chutne. Už sa teším, ako si ju pripravím s rodinou. Vďaka za inšpiráciu!

  3. MačkaMňau píše:

    Jéj, cibuľová polievka! To je presne to, čo potrebujem na chladné večery. Ďakujem za jednoduchý recept, určite ho vyskúšam a budem si pochutnávať pri telke!

  4. KreatívnyKocúr píše:

    Wow, aký jednoduchý a chutný recept! Cibuľová polievka ma vždy zahreje a tento spôsob prípravy vyzerá perfektne. Už sa neviem dočkať, kedy si ju uvarím doma!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *